Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε τροχιά υλοποίησης το βόρειο τμήμα του Ε65 - Στα 400 εκατ. ο προϋπολογισμός

tags :
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε τροχιά υλοποίησης το βόρειο τμήμα του Ε65 - Στα 400 εκατ. ο προϋπολογισμός
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και να διαρκέσει τρία χρόνια.
Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του βορείου τμήματος του οδικού άξονα Ε65 έγινε καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το τμήμα Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό μήκους 36,5χλμ περίπου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα συνολικού μήκους 155χλμ.
Η περίοδος κατασκευής του έργου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 χρόνια με την έναρξη των εργασιών να τοποθετείται εντός το 2019.
Το τμήμα αυτό, θα υλοποιηθεί ως το δεύτερο αναβαλλόμενο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας μετά το Λαμία-Ξυνιάδα που αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο καλοκαίρι.
Το κόστος είναι 300 εκατ. ευρώ και αφορά τα πρώτα 31,5χλμ του αυτοκινητόδρομου, από τον Ανισόπεδο Κόμβο πριν την είσοδο της πόλης της Λαμίας, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.
Η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 είναι σημαντική, καθώς θα συνδέεται με το ήδη κατασκευασμένο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, το μεγάλο μειονέκτημα του οποίου είναι η μη σύνδεσή του με κανένα άλλο αυτοκινητόδρομο παρά μόνο με τον ταχείας κυκλοφορίας Τρίκαλα - Λάρισα.
Για τον λόγο αυτό λέγεται και «τυφλός» ενώ οι προβλέψεις για τις ροές είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους.
Το θέμα της κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα ξεκίνησε το 2013, όταν το μήκους 32,5χλμ έργο «κόπηκε» στην αναθεώρηση της σύμβασης την ίδια χρονιά, λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι και το νότιο και το βόρειο τμήμα του Ε65 θα διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.
Στην οκοκλήτωση του ο Ε65 θα αλλάξει ριζικά τις οδικές μεταφορές προς τη Δυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο .

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης