Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τα ιταλικά ομόλογα θα είναι ο «αδύναμος κρίκος» στην ευρωπαϊκή περιφέρεια

tags :
UBS: Τα ιταλικά ομόλογα θα είναι ο «αδύναμος κρίκος» στην ευρωπαϊκή περιφέρεια
Η δομή του ιταλικού χρέους δεν επιτρέπει μεγάλες κινήσεις από ξένους επενδυτές
Να μην ακολουθήσουν ακόμη οι επενδυτές οποιαδήποτε κίνηση βελτίωσης των ιταλικών ομολόγων συστήνει η UBS, καθώς εωσότου οι πολιτικές προοπτικές εξομαλυνθούν.
Αυτό αναφέρει στο σύντομο σημερινό σχόλιό της η UBS, η οποία αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένει μια σοβαρή κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, εντούτοις τα ιταλικά ομόλογα θα παραμείνουν ο «αδύναμος κρίκος» της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Επίσης, η δομή του ιταλικού χρέους δεν επιτρέπει μεγάλες κινήσεις από ξένους επενδυτές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να εκτροχιάσουν το κόστος δανεισμού.
Η πιθανότητα συστημικής κρίσης στην ευρωζώνη είναι περιορισμένη προς το παρόν, ενώ υποστηρικτικά λειτουργεί η διατήρηση των αναπτυξιακών ρυθμών και η πολιτική της ΕΚΤ.
Πάντως, από την περασμένη Κυριακή όταν και ο πρόεδρος Mattarella είπε όχι στην κυβέρνηση Conte και επί της ουσίας στον συνασπισμό του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκα του Βορρά, η Ιταλία βιώνει μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση.
Όσα εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα είναι ενδεικτικά του ρευστού πολιτικού σκηνικού.
Χθες 29/5 εκεί που όλοι ανέμεναν από τον Carlo Cottarelli να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου, εκτιμώντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κάπου μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές του 2019, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έφυγε χωρίς ανακοινώσεις από το Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που εμφανίζονταν στο προσκήνιο σενάρια περί εκλογών στις 29 Ιουλίου με το Luigi Di Maio από το Κίνημα των 5 Αστέρων να εμφανίζεται έτοιμος να επαναπροσεγγίσει τον Salvini και τη Λέγκα του Βορρά για μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης