Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Εάν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν τα F-35, θα στραφούμε αλλού

tags :
Cavusoglu: Εάν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν τα F-35, θα στραφούμε αλλού
Στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα ο Cavusoglu, συνάντηση με τον M. Pompeo
Την θέση ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στραφεί σε άλλες αγορές, εάν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν στην πώληση των F -35 διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Την περασμένη εβδομάδα Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ πέρασε νομοσχέδιο, με το οποίο εμποδίζει την πώληση των μαχητικών στην Τουρκία, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις αμερικανο – τουρκικές σχέσεις.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα την απόφαση του Donald Trump να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αλλά και την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία.
Ο Cavusoglu, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo, υποστήριξε ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το Manbij (πόλη της Συρίας), από το οποίο πρέπει να αποχωρήσουν οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις του YPG.
Όπως είπε, το πλάνο της αποχώρησης των Κούρδων θα αποφασιστεί κατά τη συνάντηση του με τον Pompeo.
Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπείες από την Τουρκία και τις ΗΠΑ κατέληξαν σε ένα προσχέδιο συμφωνίας για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.
«Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της βόρειας Συρίας» υποστήριξε o Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης