Τελευταία Νέα
Διεθνή

DIHK (Γερμανία): Η κρίση στην Ιταλία θα είναι… καταστροφή - Θα επηρεάσει όλη την ευρωζώνη

DIHK (Γερμανία): Η κρίση στην Ιταλία θα είναι… καταστροφή - Θα επηρεάσει όλη την ευρωζώνη
Οι νέες εκλογές στην Ιταλία θα μετατραπούν σε δημοψήφισμα για το ευρώ
Η πολιτική κρίση στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, θα επηρεάσει οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας αλλά και ολόκληρη την ευρωζώνη, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Γερμανίας (DIHK).
H πιθανότητα πρόωρων εκλογών, που από τους επενδυτές εκλαμβάνονται ως de facto δημοψήφισμα για το ευρώ, έχει ταρακουνήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Εάν οι εξελίξεις στην Ιταλία εξελιχθούν άσχημα «θα είναι μια καταστροφή» είπε ο διευθυντής του DIHK, Martin Wansleben, προσθέτοντας ότι η υποβαθμισμένη πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας για φέτος αποτελεί ήδη ένα πλήγμα.
Ερωτηθείς εάν τα πολιτικά γεγονότα στην Ιταλία θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια οικονομική αλλαγή στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και οδηγό ανάπτυξης της ευρωζώνης, ο ίδιος απάντησε: «Το φοβόμαστε».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (30/5/2018), το DIHK μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του 2018 στο 2,2%, λόγω των αβεβαιοτήτων, επισημαίνοντας ότι δεν είχε λάβει υπόψη του την κατάσταση στην Ιταλία.
«Μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο ... (αν και) το πιθανό είναι η Ιταλία να παραμείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Wansleben.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης