Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Χ. Γεωργακόπουλος (CEO Ευρωπαϊκής Πίστης): Επιτακτική η Ανάγκη Φορολογικών Κινήτρων

Χ. Γεωργακόπουλος (CEO Ευρωπαϊκής Πίστης): Επιτακτική η Ανάγκη Φορολογικών Κινήτρων
«Στις φοροαπαλλαγές θα πρέπει άμεσα να συμπεριληφθούν τα ασφάλιστρα σύνταξης, καθώς και οι ασφαλίσεις προστασίας από τα καταστροφικά φαινόμενα σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρίας «Ευρωπαϊκή Πίστη» απαντάει σε 25 ερωτήσεις για τον θεσμό, τα προβλήματα της οικονομίας, το μέλλον της διαμεσολάβησης, την ανεργία και τον ρόλο του κράτους πρόνοιας.

Συνέντευξη στην Μαρίνα Δρακάτου, φωτό Νίκος Βανδώρος

1. Τι σημαίνει για εσάς ασφάλιση;
Πρόνοια, πρόληψη, πράξη αποτροπής των δυσμενών οικονομικών συνεπειών από την έλευση κινδύνων, άλλοι από τους οποίους είναι πιθανοί και αβέβαιοι και άλλοι μαθηματικά βέβαιοι και αναπότρεπτοι.
Σημαίνει πράξη σωφροσύνης για την προστασία αγαθών για τα οποία όλοι οι άνθρωποι αγωνίζονται νυχθημερόν, όπως είναι το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους.
Σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα ότι η ανασφάλεια, ο φόβος τού τι θα συμβεί «αύριο» είναι πηγή δυστυχίας, η ασφάλιση είναι πηγή ευτυχίας, γιατί εξασφαλίζει τη γαλήνη και την ηρεμία σε κάθε ασφαλισμένο πως ό,τι και να συμβεί, θα σταθεί όρθιος.
2. Ποιος είναι ο ρόλος μιας ασφαλιστικής εταιρίας;
Να υπηρετεί την κοινωνία. Να στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, οικογένεια, επιχείρηση όταν «ο κόσμος γκρεμίζεται γύρω τους», πολλές φορές με όλους τους άλλους (ακόμη και το κράτος) απόντες.
Να τους υπηρετεί ως εάν να είναι δικό της πρόβλημα, το πρόβλημα κάθε πληττόμενου ασφαλισμένου της.
3. Τι είδους συναισθήματα σας δημιουργούν οι λέξεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ;
Τρία πολύτιμα συναισθήματα, που αποτελούν και ισχυρά ερείσματα τα οποία διασφαλίζουν το μέλλον της, γιατί δεν είναι μόνο δικά μου, αλλά όλων των συνεργατών μου ή τουλάχιστον εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με τη διοίκηση και τη λειτουργία της: Δικαίωση, Ικανοποίηση και κυρίως Ευθύνη.
Ευθύνη έναντι όλων εκείνων που μας οδήγησαν στη σημερινή μας θέση: Ασφαλισμένων, εργαζομένων και μετόχων, στους οποίους χρωστάμε τα πάντα.
Οφείλουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα που στεγάζουν την Ευρωπαϊκή Πίστη, τα οποία εκτείνονται πολύ πέρα από το νήμα της δικής μου ζωής, της ζωής του καθενός μας και της φυσικής παρουσίας μας στην Ευρωπαϊκή Πίστη.
4. Γιατί επιλέξατε το όνομα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ;
Τυχαία. Το όνομα που είχαμε επιλέξει ήταν το όνομα «ΕΥΡΩΠΗ», το οποίο μας αρνήθηκαν οι υπηρεσίες τού τότε Υπουργείου Εμπορίου, στους διαδρόμους του οποίου επελέγη το όνομα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.
Δεν θέλω να ανακαλώ στη μνήμη μου τις αιτίες της αδικαιολόγητης απόρριψης.
Περασμένα - ξεχασμένα. Αποδείξαμε ότι δεν είναι το όνομα που δημιουργεί αποτελέσματα.
5. Πόσο νέα μπορεί να είναι μία ασφαλιστική 41 ετών;
Στο… άνθος της ηλικίας της.
Τι είναι 40 χρόνια μπροστά στα πολύ-πολύ περισσότερα που θα ακολουθήσουν;
Ειδικότερα όταν ονειρεύεται και εργάζεται με εφηβική ορμή και φλόγα.
Η ηλικία, όπως συμβαίνει και με τα φυσικά πρόσωπα, δεν μετριέται με τις ρυτίδες στο σώμα, στην ύλη, αλλά με τις ρυτίδες στην ψυχή και στο πνεύμα και εκεί στην Ευρωπαϊκή Πίστη δεν θα βρείτε ούτε μία.
6. Πόσο έχετε αλλάξει εσείς στο πέρασμα αυτών των χρόνων;
Καθόλου. Ίδιες αρχές, ίδιες αξίες, ίδιος τρόπος σκέψης και δράσης, ίδια συμπεριφορά, καμία ρυτίδα όπως περιγράφεται και στο προηγούμενο ερώτημα, ίδιος, απλός τρόπος ζωής.
Όλα ίδια, χωρίς τίποτα να γίνεται ρουτίνα ή συνήθεια.
7. Ποιες ιδιότητες πρέπει να διαθέτει ένα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας;
Να είναι δίκαιος, τίμιος, συνεπής, φιλεργατικός και με αντίληψη χρηστής διαχείρισης και των υλικών αγαθών και των άυλων (χρόνου, συναισθημάτων και σκέψεων).
Πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση, πριν κάνει οποιαδήποτε πράξη, να μπορεί να πηγαίνει στη θέση του άλλου, στον οποίο αφορά η απόφαση, η πράξη και να το κάνει κάτω από το πρίσμα «εγώ τι θα ήθελα να κάνει ο άλλος για εμένα, αν ήταν στη θέση μου».
Το ατομικό του καλό πρέπει να είναι μέρος του γενικού καλού.
8.Ποιες ένας συνεργάτης των πωλήσεων;
Ίδιες με αυτές που έδωσα στην προηγούμενη ερώτηση.
Ένας συνεργάτης των πωλήσεων, που έχει συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα του αγαθού που προσφέρει στην κοινωνία και την αποστολή του, είναι εξόχως συναισθηματικό ον και με αυτές τις ιδιότητες μπορεί να έχει «όλον τον κόσμο στη χούφτα του».
9. Συμφωνείτε ότι το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι και λειτούργημα;
Επειδή η έννοια λειτούργημα είναι παρεξηγημένη, θα πρέπει πριν να την προσδιορίσουμε.
Αν λειτούργημα είναι κάθε πράξη, ενέργεια, συμπεριφορά που απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο - υλικό, συναισθηματικό, πνευματικό - ναι, είναι λειτούργημα.
Είναι λειτούργημα γιατί ο ασφαλιστής (ασφαλιστικός σύμβουλος, πράκτορας κ.λπ.) είναι το μόνο πρόσωπο στον κόσμο που θα σταθεί δίπλα σε μια οικογένεια που απορφανίζεται, όχι βγάζοντας έναν… επικήδειο για να τρέξει το δάκρυ «κορόμηλο» και για να πουν «τι ωραία που τα είπε», αλλά δίνοντας τα οικονομικά μέσα επιβίωσής της, όπως έκανε ο πατερούλης που «έφυγε». Θα σταθεί δίπλα σε μια επιχείρηση που κάηκε, θα είναι παρών εκεί που έμειναν ερείπια από έναν σεισμό, μια πλημμύρα, όταν όλοι οι άλλοι - προμηθευτές, Τράπεζες κ.λπ. - ζητούν.
Ο διαμεσολαβών είναι εκείνος που προληπτικά και πριν «συμβεί το κακό», ενημέρωσε και βοήθησε τον υποψήφιο ασφαλισμένο να κατανοήσει την πολυτιμότητα της ασφάλισης, ως της μόνης πράξης που ανακάλυψε η ανθρώπινη σοφία, αιώνες τώρα, για την προστασία των αγαθών υπέρτατης οικονομικής και συναισθηματικής σπουδαιότητας που προαναφέρθηκαν (εισόδημα, οικογένεια, περιουσία, ποιότητα ζωής).
Αυτή η αντίληψη (κυρίαρχη σε όλους μας στην Ευρωπαϊκή Πίστη) μας κάνει να ισχυριζόμαστε ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να υποκατασταθεί από τα συστήματα INTERNET, BANKASSURANCE, CALL CENTER κ.λπ. όσο μπορεί να αντικατασταθεί το χέρι μας από έναν ... λoστό!
10. Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε τον Ασφαλιστικό Γονέα;
i. Η γνώση: Η γνώση και η εμπειρία ότι ο μόνος λόγος για τον οποίον κάποιος δεν ασφαλίζει την επιβίωση της οικογένειάς του είναι ότι πρέπει να πληρώνει ασφάλιστρα.
ii. Η αντίληψη: Η αντίληψη πάνω στην οποία, μαζί με τις αρχές της, θεμελιώθηκε η ίδρυση και η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Η αντίληψη δηλαδή ότι μια ασφαλιστική εταιρία δεν είναι απλά μια εμπορική επιχείρηση αλλά και - κυρίως - είναι φορέας με κοινωνική αποστολή, που στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) οφείλει να συμπαραστέκεται στην κοινωνία των ασφαλισμένων της και ευρύτερα σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, με όποιον τρόπο μπορεί.
Δημιουργήσαμε τον Ασφαλιστικό Γονέα και τον παρέχουμε χωρίς κόστος για τους κατόχους του, εξασφαλίζοντας στις οικογένειές τους για έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν τα καθημερινά τους ψώνια σε Super Market, καύσιμα, καλλυντικά, ρούχα κ.ά. πολλά. Το ίδιο δικαίωμα δωρεάν αγορών, καθώς και άλλα προνόμια παρέχουμε και στους ίδιους τους κατόχους του Ασφαλιστικού Γονέα σε περίπτωση Νοσοκομειακής τους Περίθαλψης από ατύχημα.
Ο Ασφαλιστικός Γονέας είναι «προϊόν» αγάπης της εταιρίας για τους ασφαλισμένους μας και των ασφαλισμένων μας για τις οικογένειές τους.
11. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ ασφαλιστικής εταιρίας και οικογένειας;
Αν θεωρήσουμε ότι αποστολή μιας οικογένειας είναι να φροντίζει, να προστατεύει και να υπηρετεί τα μέλη της (γονείς, αδέλφια, παιδιά, σύζυγος, συγγενείς) και ότι μέλη μιας ασφαλιστικής εταιρίας είναι οι ασφαλισμένοι της, οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοί της, οι τρεις δηλαδή κατηγορίες συμφερόντων που στεγάζει, χωρίς την ύπαρξη των οποίων δεν υπάρχει ασφαλιστική εταιρία, ναι, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν τη μακρόχρονη προσωπική μου εμπειρία.
12. Ποιοι παράγοντες εμποδίζουν τη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης;
Η έλλειψη παιδείας, στην οποία έλλειψη οφείλονται και όλα τα προβλήματα - πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, κατανόησης κ.ά. - της ελληνικής κοινωνίας.
13. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός κράτους πρόνοιας;
Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή. Τι σημαίνει κράτος πρόνοιας; Ποιος το καθορίζει; Ποιος καθορίζει τις παροχές του; Ποιος τις υλοποιεί; Πόσο κοστίζει;
Η εμπειρία στην Ελλάδα, αλλά και όπου αλλού επιχειρήθηκε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι παντελώς αρνητική. Η καλύτερη λύση για τους πολίτες θα ήταν να προσδιοριστούν οι ανάγκες τους ως ένα minimum πλαίσιο και να τους δοθεί η ελευθερία να επιλέξουν την ασφάλισή τους - υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση - μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού φορέα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση, στην οποία θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο να επεκταθώ, γιατί θα εισαγάγω καινά δαιμόνια και η συγκυρία δεν βοηθάει.
14. Ποια εξέλιξη θα επιτάχυνε καθοριστικά την αναπτυξιακή πορεία της αγοράς μας;
Η καθιέρωση φορολογικών κινήτρων για κάθε μορφή ασφάλισης που βοηθάει την κοινωνία, αλλά και απαλλάσσει το κράτος από βάρη - τα οποία, ακόμη και όταν δεν τα αναλαμβάνει, το βαρύνουν ηθικά στη συνείδηση των πολιτών.
Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω φορολογικά κίνητρα για τον Κλάδο Ζωής - ειδικά για ασφάλιστρα σύνταξης - και για καταστροφικά φαινόμενα σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών.
15. Πώς νιώθετε όταν ακούτε τη φράση «ψηφιακός μετασχηματισμός»;
Έχω το ίδιο συναίσθημα που είχα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρίας μας.
Το συναίσθημα που έχει γίνει ισχυρή πεποίθηση και φυσικό μας χαρακτηριστικό πλέον και περιγράφεται από την ανάγκη προσαρμογής στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Κάθε μορφής περιβάλλον, οικονομικό, πολιτικό, τεχνολογικό, κοινωνικό, φυσικό.
Η εξέλιξη στο κάθε μορφής περιβάλλον είναι φυσικό και ανεμπόδιστο φαινόμενο και η ικανότητα προσαρμογής είναι όρος επιβίωσης.
16. Έχετε χάσει ποτέ την πίστη σας, έστω και παροδικά, στο ανθρώπινο είδος;
Ποτέ και ούτε θα συμβεί στο μέλλον.
Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη ειδικά στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι αλλά και γενικότερα, μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
Έχω βαθιά και τεκμηριωμένη πεποίθηση ότι όταν δεν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους επειδή φοβάσαι ότι κάποιοι πιθανόν θα αποδειχθούν ανάξιοι της εμπιστοσύνης σου, χάνεις πολύ περισσότερα από τη ζημιά που αποφεύγεις.
Είναι άδικο να μην εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, επειδή θα βρεθούν κάποιοι στη ζωή σου που θα σε προδώσουν.
Όταν δεν εμπιστεύεσαι, δεν σε εμπιστεύονται και αυτό είναι πηγή δυστυχίας. Σε μια επαγγελματική ζωή 46 χρόνων (στον Κλάδο των ασφαλίσεων) και μια φυσική ζωή 75 χρόνων έχω γνωρίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Θα ήταν «έγκλημα» η έλλειψη εμπιστοσύνης επειδή βρέθηκαν πέντε - το εννοώ πέντε - που με πρόδωσαν με χυδαίο τρόπο, που δεν άξιζαν ούτε το χρόνο ενός βλέμματος.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις σταματάς και τους βάζεις Χ σαν να μην υπήρξαν ποτέ, για να μην έχεις αρνητικά συναισθήματα, γιατί τα συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά, είναι επί όντων και όχι επί μη όντων.
17. Για ποιον αδιαπραγμάτευτο λόγο θα διακόπτατε μια συνεργασία;
Μόνο για ποινικά κολάσιμες πράξεις και για αποδεδειγμένες συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τις αρχές της εταιρίας, το «όνειρό» της, υποσκάπτουν τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η λειτουργία της και είναι σε γνώση όλων των εργαζομένων.
18. Η «Εμπιστοσύνη» αποτελεί λέξη κλειδί για την Ευρωπαϊκή Πίστη. Εσείς πόσο εύκολα εμπιστεύεστε τους ανθρώπους;
Αυτή η ερώτηση θεωρώ ότι έχει ήδη καλυφθεί από προηγούμενη απάντησή μου. Θα πρόσθετα μόνο ότι μια από τις αρχές - σε επίπεδο αρετής - που έχουμε υιοθετήσει και συμφωνήσει όλοι στην Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η αφοσίωση.
Η αφοσίωση αποτελεί δύναμη δημιουργίας, αλλά και κυρίως ισχυρό θεμέλιο, πάνω στο οποίο οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης.
19. Πόσο πάθος χρειάζεται για να διατηρηθεί ένα Όνειρο ζωντανό και εξελισσόμενο επί 41 χρόνια;
Δεν υπάρχει μέτρο. Το πάθος, ο πόθος, η φλόγα δημιουργίας δεν απαιτεί κόπο, αλλά αντίληψη συνεχούς ανανέωσης. «Να ζεις την κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει άλλη».
«Να χαίρεσαι κάθε μέρα που ξυπνάς και σηκώνεσαι όρθιος και να τη ζεις σαν να μην υπάρχει άλλη, θυμήσου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να σηκωθούν όρθιοι», «μην αφήσεις ποτέ τις αναμνήσεις σου να είναι καλύτερες από τα όνειρά σου», λέει η διδασκαλία μας, μαζί με πολλά άλλα που αποτελούν πηγές έμπνευσης για να κρατιέται ένα όνειρο ολοζώντανο.
20. Συμμερίζεστε την άποψη ότι σήμερα εκλείπουν οι πραγματικοί ηγέτες;
Όχι. Είναι μία έκφραση εντελώς ανόητη, χωρίς τεκμηρίωση. Απλώς ακούγεται καλά, γιατί όλος ο κόσμος έχει «μολυνθεί» από μία ασθένεια που ονομάζεται «βρίσκω δικαιολογίες για τον εαυτό μου».
Τα… νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους. Ορισμένες φορές λείπουν οι συνθήκες που θα τους αναδείξουν κατά το της ρήσης ενός από τους επτά σοφούς «Αρχή άνδραν δείκνυσι» (Βίας ο Πριηνεύς).
21. Θεωρείτε ότι η παρατεταμένη ύφεση στη χώρα μας είναι θέμα κακής διαχείρισης από πλευράς πολιτικών ή κακής νοοτροπίας από πλευράς πολιτών;
Είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι και δεν πρόκειται να διορθώσουμε τίποτα, εάν όλοι μαζί και καθένας μας ξεχωριστά δεν πει: Εγώ φταίω. Αν φορτώνουμε τις ευθύνες, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας σε άλλους, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διορθωθούμε και να διορθώσουμε κάτι.
Φταίνε οι πολιτικοί, όλοι, διαχρονικά τους οποίους όμως εμείς επιλέγουμε. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε επιλογές, αλλά και αυτή είναι μια άλλη συζήτηση, που δεν αποτελεί αντικείμενό μας σε αυτή την επικοινωνία.
22. Πιστεύετε ότι η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους και άρα τους κανόνες του παιχνιδιού;
Ναι, το πιστεύω απόλυτα. Αρκεί να είναι σταθερά προσανατολισμένη στο να φτιάξει πολίτες που θα αλλάξουν τον τόπο. Τον ευλογημένο αυτόν τόπο.
Χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα: Τι; (θέλουμε), Γιατί; (το θέλουμε), Πώς; (θα το κάνουμε), Πότε; (θα το κάνουμε), Ποιος; (θα το κάνει) και με ποια μέσα;
23. Τι θα κάνατε ώστε στη χώρα μας να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος;
Έχω μείνει μια φορά άνεργος σε ηλικία 17 χρόνων - ευτυχώς χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις - και γνωρίζω βιωματικά τι σημαίνει ανεργία.
Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερη, πιο άγρια, κοινωνική πληγή από την ανεργία.
Χειρότερη και από τον πόλεμο, θα τολμούσα να πω, γιατί στον πόλεμο πολεμάς για την ελευθερία σου, τη θρησκεία σου, την οικογένειά σου…
Στην ανεργία γιατί; Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και ψυχολογικό.
Ας φανταστείς για μία στιγμή έναν πατέρα άνεργο με παιδιά και πώς μπορεί να νιώθει.
Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, που μπορεί να παράγει τα πάντα. Η πολιτεία και η εκκλησία με την τεράστια και ανεκμετάλλευτη περιουσία που διαθέτουν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «κοινωνίες ανέργων» για απασχόληση σε «δικές» τους επιχειρήσεις στον πρωτογενή και προοδευτικά τον δευτερογενή τομέα.
Θα μείωνα τη ληστρική φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να γίνει ο τόπος ελκυστικός για επενδύσεις και η απώλεια από τους φόρους να υποκατασταθεί από έσοδα που θα προέρχονται από την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Θα μείωνα το κράτος και τις άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες.
Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα είναι κατ’ επίφαση εργαζόμενοι.
24. Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα συνεχίσει και στο μέλλον να είναι μια μεγάλη και φερέγγυα ελληνική ασφαλιστική εταιρία (η έμφαση στο «ελληνική»);
Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας προς όλους εκείνους που μας τιμούν και μας εμπιστεύονται να συνεχίζουμε να είμαστε κέντρο λήψεως αποφάσεων και όχι θυγατρική ή υποκατάστημα κανενός άλλου.
Ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο χρέος μας να εξασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της εταιρίας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των ασφαλισμένων μας, των εργαζομένων και των επενδυτών, ως η μόνη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρία.
Οποιαδήποτε μη προβλέψιμη εξέλιξη στο μέλλον δεν θα αγνοήσει σε καμία περίπτωση αυτές τις προσδοκίες, τις οποίες θα υπηρετεί με μοναδική συνέπεια.
25. Τι ονειρεύεστε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;
Ένας ακόμη καλύτερος υπηρέτης. Καλύτερος υπηρέτης όλων αυτών που περιμένουν από εμένα: οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες, μέτοχοι, ασφαλισμένοι κ.ά.
Ακόμη καλύτερος, γιατί πάντα υπάρχουν επίπεδα βελτιώσεως.
Ακόμη περισσότερο, ένας καλύτερος άνθρωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης