Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gefira: Η μαζική μετανάστευση δεν μπορεί να σώσει την Ιταλία και το ευρώ από τη δημογραφική κρίση

Gefira: Η μαζική μετανάστευση δεν μπορεί να σώσει την Ιταλία και το ευρώ από τη δημογραφική κρίση
Η Ιταλία αποτελεί το επόμενο επίκεντρο της δημογραφικής κρίσης
Η κρίση του ευρώ δεν πρόκειται να επιλυθεί ποτέ, υποστηρίζει η Gefira σε ανάλυσή της, καθώς η συρρίκνωση του πληθυσμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα η Ιταλία. 
Οι πληθυσμοί των χωρών της Ευρώπης και τη Ανατολικής Ασίας συρρικνώνονται και 18 από τις 20 κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, δεν θα είναι σε θέση να καταγράψουν βιώσιμη ανάπτυξη ποτέ ξανά.
Η Gefira σχολιάζει ότι για κάποιο λόγο, οι κυρίαρχοι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η συρρίκνωση του πληθυσμού κατά 30% σε ορίζοντα 30ετών, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ.
Η Ιταλία αποτελεί το επόμενο επίκεντρο της δημογραφικής κρίσης.
Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ευρώ και η «οργανωμένη» μαζική μετανάστευση σχετίζονται με το δημογραφικό πρόβλημα της Ιταλίας.
Ο ιταλικός πληθυσμός άρχισε να μειώνεται πέρυσι, μια κατάσταση στην οποία δεν έχει ξαναβρεθεί η Ιταλία στη σύγχρονη ιστορία.
Χωρίς τη μετανάστευση, ο ιταλικός πληθυσμός σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 30% πριν από τα μέσα του αιώνα.
 Εάν η παραγωγικότητα δεν αλλάξει και ακόμα κι αν οι Ιταλοί είναι σε θέση να εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό τους, οι συνέπειες είναι ανεπίλυτες, προειδοποιούν οι αναλυτές της Gefira.
Οι κερδοσκόποι, όπως ο George Soros, οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί, έχουν πλήρη επίγνωση της μακροπρόθεσμης προοπτικής της χώρας και των συνεπειών της για την Ευρώπη. Εάν η Ιταλία φύγει από το ευρώ, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
 Όχι μόνο θα καταρρεύσει η αξία του ευρώ, αλλά οι επενδυτές, οι επιχειρηματίες και το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του νομίσματος.
Οι πολιτικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να ρίξουν την καυτή πατάτα στην επόμενη γενιά, επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν το χάος.
Η αντιμετώπιση των συνεπειών της τελικής κρίσης του ευρώ δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους.
Η Ιταλία δεν διαθέτει δική της Κεντρική Τράπεζα και η χώρα δεν μπορεί να καταργήσει μονομερώς τα επιτόκια ή να αγοράσει το δικό της χρέος, προειδοποιεί η Gefira.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης