Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανασφάλιστα: Πρώτα το πρόστιμο και μετά η ασφάλιση

tags :
Ανασφάλιστα: Πρώτα το πρόστιμο και μετά η ασφάλιση
Αυστηρότερες ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα εάν δεν συμμορφωθούν εντός δύο μηνών 
Τελικά, ακόμη και μετά την αποστολή μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) σε 436.653 κατόχους τροχοφόρων, δε γνωρίζουμε τον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων-δικύκλων.
Οι παραπάνω φερόμενοι ως οφειλέτες μετά και τις σχετικές διασταυρώσεις δε θεωρούνται ως ανασφάλιστοι, αλλά ως ΠΙΘΑΝΑ ανασφάλιστοι.
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η διασταύρωση των αρχείων της ΑΑΔΕ έγινε με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (κλεμμένα), του υπουργείου Εσωτερικών (αποβιώσαντες), της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων (ανακυκλωθέντα) και του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου.
Η προθεσμία για την ασφάλιση των οχημάτων λήγει δύο μήνες μετά από την ημερομηνία αποστολής του... λογαριασμού.
Οι ανασφάλιστοι μπορούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μόνο εφόσον έχουν καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από την εφορία προστίμου.
Σχεδόν όλος ο ασφαλιστικός κλάδος αναμένει με περιέργεια τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων από την εφορία, προκειμένου να διαπιστώσει πόσα οχήματα ήταν ανασφάλιστα.
Από την άλλη πλευρά, εφόσον κλείσει αυτός ο κύκλος, θα πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα εντοπισμού των ανασφάλιστων και φυσικά να αυξηθούν και τα πρόστιμα.
Εδώ έχουμε φθάσει στο σημείο και ένας αριθμός από νταλίκες να είναι ακάλυπτες.
Βλέπε το ατύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στις αρχές Μαΐου.

Παναγιώτης Δρακάτος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης