Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Η καλύτερη επενδυτική τοποθέτηση είναι το σορτάρισμα των ιταλικών ομολόγων

Pimco: Η καλύτερη επενδυτική τοποθέτηση είναι το σορτάρισμα των ιταλικών ομολόγων
Ο κορυφαίος όμιλος επενδύσεων σε ομόλογα, Pimco, δεν αναμένει έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ
Υπέρ της αύξησης των θέσεων short στα ιταλικά ομόλογα τάσσεται ο κορυφαίος όμιλος στη διεθνή αγορά ομολόγων Pimco και μάλιστα από τη στιγμή η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να στηρίξει με κάποιον τρόπο τη συγκεκριμένη ιταλική αγορά.
Όπως ανέφεραν πηγές της ΕΚΤ στο Reuters «η ΕΚΤ δεν έχει ούτε τα κατάλληλα εργαλεία αλλά ούτε και την «εντολή» ή το «καθήκον» να λύσει την πολιτική κρίση που εξελίσσεται στην Ιταλία».
Ταυτόχρονα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας – βάσει της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου- φθάνει στο 3%, δηλαδή είναι πολύ χαμηλότερο από το 8% που είχε φθάσει στο ζενίθ της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μεταξύ 2010 και 2012, ως εκ τούτου η ΕΚΤ δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση.
«Δεν βρισκόμαστε σε τέτοια φάση ώστε να αρχίσουμε να ανησυχούμε για τις καταθέσεις στις ιταλικές τράπεζες και ευελπιστούμε ότι δεν θα φθάσουμε ποτέ σε αυτήν», πρόσθεσε μία ακόμη ανώνυμη πηγή της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters.
Αποτέλεσμα της παραπάνω στάσης είναι η Pimco να υποστηρίζει ότι τα ιταλικά ομόλογα δεν αξίζουν τον κόπο για να ρισκάρει κάποιος.
Σύμφωνα με τον Andrew Balls, κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος της Pimco «τα ιταλικά ομόλογα αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις σε σύγκριση με το ρίσκο– το οποίο πάντως δεν είναι υψηλό – πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρξει έξοδος από το ευρώ, αλλά εάν συμβεί θα πρέπει η απόδοση για έναν επενδυτή να είναι τόσο υψηλή όσο το ρίσκο επιβεβαίωσης ενός τέτοιου κινδύνου.
Αυτό δεν συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης