Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Fairfax Financial Holdings

tags :
Standard & Poor's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Fairfax Financial Holdings
Standard & Poor's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Fairfax Financial Holdings - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «BBB-»
O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναθεώρησε το outlook της Fairfax Financial Holdings και των θυγατρικών της σε θετικό από σταθερό.
Ταυτόχρονα, η S&P επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησή της Fairfax Financial Holdings σε «BBB-».
Η αναθεώρηση των προοπτικών αντανακλά την ανοδική τάση στα λειτουργικά κέρδη, τα οποία μαζί με άλλες εκτιμήσεις, θα μπορούσε να ενισχύσουν το πιστωτικό προφίλ του ομίλου.
Η μεταβολή των επενδυτικών προοπτικών της εταιρείας από τα τέλη του 2016 και η προκύπτουσα αλλαγή του επενδυτικού μείγματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε βιώσιμη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων.
Οι πρόσφατες εξαγορές της Brit (το 2015) και της Allied World (το 2017) έχουν προσθέσει σημαντικό κύκλο εργασιών της FFH και την ανταγωνιστική θέση του ομίλου.  
Με ακαθάριστα ασφάλιστρα που πλησιάζουν τα 15 δισ. δολάρια το 2018, η Fairfax είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Βόρειας Αμερικής, και έχει σημαντική παρουσία στη αγορά Lloyd's.
Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν κυρίως την αύξηση των λειτουργικών κερδών που οφείλεται στην αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε σταθερότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης