Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Την απόσυρση της υποψηφιότητας Savona για το ΥΠΟΙΚ ζητά το Κίνημα 5 Αστέρων - Di Maio: Πρόθυμοι να κάνουμε μια άλλη πρόταση

Ιταλία: Την απόσυρση της υποψηφιότητας Savona για το ΥΠΟΙΚ ζητά το Κίνημα 5 Αστέρων - Di Maio: Πρόθυμοι να κάνουμε μια άλλη πρόταση
Έκκληση στον ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγο Paola Savona να αποσυρθεί από υποψήφιος υπουργός Οικονομικών, ώστε να καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης, απηύθυνε το Κίνημα Πέντε Αστέρων
(upd) Έκκληση στον ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγο Paola Savona να αποσυρθεί από υποψήφιος υπουργός Οικονομικών, ώστε να καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης, απευθύνει το Κίνημα Πέντε Αστέρων.
«Προκαλεί έκπληξη που ο Paolo Savona, ένα πρόσωπο με βαθιά μόρφωση και σωστό πολιτικό κριτήριο, δεν έχει πάρει ακόμα την απόφαση να αποσυρθεί», δήλωσε η Laura Castelli, βουλευτής που είναι κοντά στον ηγέτη των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio.
Υπενθυμίζεται ότι ο Savona είχε προταθεί για το υπουργείο Οικονομικών από τον συνασπισμό Πέντε Αστεριών και Λέγκας, ωστόσο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, άσκησε βέτο, λόγω των απόψεων του οικονομολόγου για το ευρώ.
Η Λέγκα επιμένει ότι ο Savona πρέπει να είναι μέρος οποιασδήποτε κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει η ίδια, ενώ ο Mattarella δεν έχει αποσυρθεί από το βέτο του, οδηγώντας σε πολιτικό αδιέξοδο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Di Maio, ο Savona πρέπει να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση M5S - Λέγκας, αλλά όχι ως υπουργός Οικονομικών.
Ο Di Maio τόνισε ότι το Κίνημα είναι πρόθυμο να προτείνει έναν νέο υπουργό Οικονομικών, ενώ επεσήμανε ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν βρισκόταν ποτέ στα σχέδια M5S - Λέγκας.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο εναλλακτικός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τις συνθήκες στην ΕΕ, εάν συμφωνήσει και η Λέγκα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης