Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (30/5/2018) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το ευρώ σημειώνει σήμερα ισχυρό ράλι έναντι του δολαρίου, με την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία να εξακολουθεί, ωστόσο, να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές.
Το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ιταλία έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών, ενώ παράλληλα η πολιτική αστάθεια που επικρατεί και στην Ισπανία ενισχύει τους τριγμούς εντός της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, οι νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και η επερχόμενη λήξη της εξαίρεσης της Ευρώπης από τους δασμούς της Ουάσιγκτον θέτουν επίσης εμπόδια στις μελλοντικές κινήσεις των επενδυτών.
Το Πεκίνο έστειλε σήμερα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ πως η Κίνα δεν θέλει έναν εμπορικό πόλεμο, τονίζοντας, ωστόσο ότι δεν τον φοβάται.
«Οι ΗΠΑ και η Κίνα να συναντηθούν στη μέση της διαδρομής.
Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο αλλά δεν τον φοβάται κιόλας», υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying.
Ωστόσο, η είδηση ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητάει να αποσυρθεί ο Paolo Savona από υποψήφιος υπουργός Οικονομικών προσέφερε περαιτέρω ώθηση στο ευρώ, με τον χρυσό να αντιδρά θετικά στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ δεν προσέφεραν λόγους για να στηρίξουν οι επενδυτές το δολάριο.
Ειδικότερα, ελαφρώς μικρότερος από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ κατά το α’ τρίμηνο του 2018.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,2% ετησίως, αντί της ανάπτυξης 2,3% που είχε αναφερθεί αρχικά, έναντι ανάπτυξης 2,9% του δ’ τριμήνου του 2017.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ α’ τριμήνου θα παρέμενε αμετάβλητος στο 2,3%.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% κατά το α’ τρίμηνο του 2018, αντί της αύξησης 1,1% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το β’ τρίμηνο του 2013, ενώ κατά το δ’ τρίμηνο του 2017, οι δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 4%.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας τον Μάιο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ADP, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 178.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο, λιγότερες από τις 190.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2,40 δολ., στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 1% έναντι του δολαρίου, στο 1,165 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης