Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Σινικά τείχη» από Folli Follie στον έλεγχο του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young

tags :
«Σινικά τείχη» από Folli Follie στον έλεγχο του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young
Καμία πρόσβαση μέχρι στιγμής στις κινέζικες δραστηριότητες - Τι οδήγησε στην μήνυση την Κεφαλαιαγορά - Οι φήμες και ο φόβος για τα ομολογιακά
Δυσκολίες στην υλοποίηση της διαδικασίας του ελέγχου της Folli Follie αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες η Ernst & Young που έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δεκαπέντε ημέρες από την ανάθεση στην ελεγκτική του έργου του επανελέγχου μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει δυσχέρειες στη πρόσβαση ειδικά σε στοιχεία που αφορούν στις δραστηριότητες της Folli Follie στην Κίνα.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί προφανή ερωτηματικά αν υπάρχει δυνατότητα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά και να υπάρχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης εντός μηνός όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Και αυτό διότι ακόμα και αν για παράδειγμα η Ernst & Young αποκτήσει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κίνα θα απαιτηθεί διάστημα που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το μήνα ώστε να τους επιβεβαιώσει.
Έτσι δεν φαίνεται ότι είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να υποβάλλει έγκληση για παρεμπόδιση ελέγχου αλλά και άρνηση παροχής στοιχείων.
Ουσιαστικά μέσω της διαδικασίας αυτής μπαίνουν στο παιγνίδι και οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες θα παρακολουθούν και τη διαδικασία χορήγησης στοιχείων στο εξής δεδομένης της προανακριτικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει όπου οι διοικούντες τη Folli Follie θα πρέπει να δίνουν εξηγήσεις για την στάση τους.
Εν τω μεταξύ παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες από τις ελληνικές τράπεζες αναφέρουν ότι η δανειακή τους έκθεση στη Folli Follie είναι της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ άλλες πληγές αναφέρουν ότι υπάρχει αυξημένη έκθεση σε αγορές ομολογιών που έχει εκδώσει η εταιρία.
Σε περίπτωση που προκύψει ότι οι τράπεζες έχουν επενδυτικές θέσεις σε ομολογίες δεν αποκλείονται άλλου είδους παρενέργειες.
Άλλωστε τα ομολογιακά δάνεια της Folli Follie περιλαμβάνουν ρήτρες που εκτιμάται ότι ακόμα ως εκ θαύματος προκύψει ότι η εταιρία μπορεί να επιβιώσει η ενεργοποίησή τους μπορεί να την οδηγήσει σε κατάρρευση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης