Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την εμπιστοσύνη τους στη Folli Follie αίρουν οι βασικοί μέτοχοι των Attica - Παραιτήθηκε ο γενικός διευθντής

tags :
Την εμπιστοσύνη τους στη Folli Follie αίρουν οι βασικοί μέτοχοι των Attica - Παραιτήθηκε ο γενικός διευθντής
Την παραίτηση του από το δ.σ της Folli Follie υπέβαλλε ο Η. Κούκουτσας
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Όμιλο της Folli Follie μετά και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να στείλει την υπόθεση της Folli Follie στην δικαιοσύνη, με το αιτιολογικό της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού και της αδυναμίας προσκόμισης στοιχείων, με την διαδικασία της έγκλησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά, είχαμε την πρώτη παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie.
Ο λόγος για την γενικό διευθυντή της Αττικά Πολυκαταστήματα, Ηλία Κούκουτσα ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, στο οποίο καταλάμβανε θέση μη εκτελεστικού μέλους.
Ταυτόχρονα η εταιρία Venture που εκπροσωπεί το σχήμα των επιχειρηματιών Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη, και Αλέξη Σγουμπόπουλου, προέβησαν σε μετατροπή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Αττικά Πολυκαταστήματα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό τους στην εν λόγω εταιρία (πάνω από το 50%).
Οι κινήσεις αυτές ερμηνεύονται από στελέχη της αγοράς ως άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους των ιδρυτών και βασικών μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα προς τον συνεργάτη τους, όμιλο Folli Follie.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγμένος όμιλος διατηρεί ποσοστό 47% στην Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο έχει ζητηθεί ήδη ως εγγυηση από τις πιστώτριες τράπεζες του.
Ο τζίρος της Αττικά Πολυκαταστήματα το 2017 ανήλθε στα 180 εκατ ευρώ, ενισχυμένος κατά 7,2% συγκριτικά με το 2016. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 11,7 εκατ. ευρώ, οριακά ενισχυμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2016 (11,6 εκατ. ευρώ), ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα κυμαίνεται σε 40 - 50 εκατ. ευρώ.

Σήμερα οι κρίσιμες συναντήσεις με τις τράπεζες

Κρίσιμες συναντήσεις με τράπεζες στις 31 Μαΐου θα έχει η διοίκηση της Folli Follie.
Με βάση τραπεζικές πηγές η εταιρία έχει ενημερώσει τις τράπεζες ότι θα τους δώσει πρόσθετες εξασφαλίσεις στα δάνεια ώστε να είναι διασφαλισμένες.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια είναι ενήμερα.
Οι θεσμικές πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν χορηγήσει από 20-24 εκατ δάνεια η κάθε μια συνολικά περίπου 88 εκατ.
Όμως οι ίδιες οι τράπεζες δίνουν διαφορετικά στοιχεία η Eurobank 26 εκατ η Alpha bank 5 εκατ και συνολικά κάτω από 49 εκατ ευρώ και οι 4 τράπεζες.
Τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο bankingnews αναφέρουν ότι εσχάτως βλέπουν διάθεση από την διοίκηση της Folli Follie για συνεργασία.
Οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει καθώς υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν και πάνω από 200 εκατ ευρώ.
Πάντως οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν λίγο πιο αισιόδοξοι…σαν να φαίνεται κάποιο ισχνό φως στον θολό ορίζοντα της Folli Follie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης