Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Cosmote History: H ιστορία του ελληνικού Τουρισμού στη «Μηχανή του Χρόνου»

tags :
Cosmote History: H ιστορία του ελληνικού Τουρισμού στη «Μηχανή του Χρόνου»
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD
Την ιστορία του Τουρισμού μέσα από εικόνες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο που θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 4/6 στις 21.00.
Το νέο επεισόδιο της εκπομπής παρουσιάζει τα πρώτα προωθητικά φιλμ του ΕΟΤ με την αναβίωση των Δελφικών γιορτών το 1930, για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.
Μέσα από την έρευνα των αρχείων, ξετυλίγεται η ιστορία των ξενοδοχείων «Ξενία» και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε Επίδαυρο και Αθήνα. Παράλληλα, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι περίφημες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, αλλά και σπάνιες εικόνες από τις πρώτες οργανωμένες πλαζ στην Αττική και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
Επιπλέον, η δημοσιογραφική έρευνα αναβιώνει το περίφημο «Athens by night» στην Πλάκα της Αθήνας, εκεί όπου κατέληγαν όλοι οι τουρίστες μετά την ξενάγηση τους στην Ακρόπολη.
Στο νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου», μιλούν οι καθηγητές τουρισμού Πάρις Τσάρτας και Περικλής Λύτρας, ο ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Δημήτρης Φιλλιπίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, το στέλεχος του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά και ο σύμβουλος τουριστικής πολιτικής Άγγελος Βλάχος. Παράλληλα, στην κάμερα της εκπομπής μιλούν και οι τουριστικοί πράκτορες Βύρων Αργύρης και Νταϊάνα Παναγιωτοπούλου, οι προϊστάμενοι γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ Δήμος Βρατσάνος και Δημήτριος Μπεθάνης και ο ιδιοκτήτης παλαιού εστιατορίου στην Πλάκα Γιώργος Παντελόπουλος.
Για τον καθοριστικό ρόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην ανάπτυξη του τουρισμού κάνουν λόγο οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας Σπύρος Κατσιλέρος, Κατερίνα Λέκκα, Φίλλιπος Περιμένης, Μαρίζα Οικονόμου και Βασίλης Τσατσαράγκος.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης