Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Κυνηγώντας το όνειρο» με τον διεθνώς διακεκριμένο χορευτή Δάφνι Κόκκινο, στο Cosmote History HD

tags :
«Κυνηγώντας το όνειρο» με τον διεθνώς διακεκριμένο χορευτή Δάφνι Κόκκινο, στο Cosmote History HD
Από το Βούπερταλ της Γερμανίας, όπου ζει και εργάζεται, ο ταλαντούχος χορευτής μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση
H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα τον σπουδαίο Έλληνα χορευτή Δάφνι Κόκκινο.
Από το Βούπερταλ της Γερμανίας, όπου ζει και εργάζεται, ο ταλαντούχος χορευτής μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην πορεία και τη σχέση του με την κορυφαία χορογράφο και πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού, Πίνα Μπάους (Τετάρτη 6/6 στις 21.00).
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.
«Η κουζίνα του Θεού» επιστρέφει την Τρίτη 5/6 στις 21.00 με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας μεταφέρει στους πρόποδες του όρους Πάικου και στη Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Εκεί, παρακολουθούμε τους μοναχούς να ζυμώνουν ψωμί και να μαγειρεύουν γεμιστό ψάρι με λαχανικά και γιουβέτσι με μανιτάρια.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Δελφοί: Το κέντρο του αρχαίου κόσμου», για το Μαντείο των Δελφών, το οποίο για περισσότερα από χίλια έτη θεωρούταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Βασιλείς αλλά και απλοί άνθρωποι έφταναν από όλη τη Μεσόγειο για να συμβουλευτούν τους σοφούς του.
Στην εκπομπή μιλάει ο Βρετανός μελετητής του αρχαίου ελληνικού κόσμου Δρ. Μάικλ Σκοτ (Κυριακή 3/6, στις 21.00).
Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, τη Δευτέρα 4/6, στις 22.00, το ντοκιμαντέρ «33.333: Η ‘Οδύσσεια’ του Νίκου Καζαντζάκη».
Με γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ εξερευνά το εν πολλοίς άγνωστο επικό ποίημα του Νίκου Καζαντζάκη «Οδύσσεια», ενώ παράλληλα φωτίζει τις προσωπικές αγωνίες και αναζητήσεις του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης