Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της Folli Follie προχωρά η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών

tags :
Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της Folli Follie προχωρά η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών
Συνάντηση με τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie
Ανεβάζει τον πήχη των δικαστικών αξιώσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κ Γιάννης Κυριακόπουλος έναντι της διοίκησης της Folli – Follie με σκοπό την προστασία των επενδυτών που είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα και σε μετοχές της εταιρείας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών ζήτησε ενημέρωση από τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία να σημειωθεί αποδέχθηκε το αίτημα του πρόεδρου κ. Γιάννη Κυριακόπουλου για συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών δεν αρκείται πλέον σε μηνυτήριες αναφορές και αναμένεται να ανεβάσει τις νομικές αξιώσεις φθάνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της Folli Follie.
Νομικοί κύκλοι υποβαθμίζουν της νομικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποίες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά χωρίς να περιλαμβάνονται άλλες αξιόποινες ποινικές ευθύνες κατά της διοίκησης.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι η αποδοχή της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αποδεχθεί το ρόλο του ελεγκτή στην υπόθεση της Folli – Follie, κάποιος κακόπιστος επενδυτής και άμεσα θιγόμενος από τη διαχείριση της διοίκησης Κουτσολιούτσου μπορεί να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου με την προοπτική να προστατεύσει τα δικά του οικονομικά συμφέροντα.
Η αχίλλειος πτέρνα για τη διοίκηση της Folli - Folllie είναι ότι δεν μπορεί να προσκομίσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα που με βάση τον ετήσιο ισολογισμό του 2017 έφθαναν τα 440 εκατ. ευρώ.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν χρόνο στην εταιρεία με την προσδοκία να διασωθεί το οποίο φαίνεται αρκετά δύσκολο εγχείρημα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έχει πλήρη εικόνα για όσα έχουν συμβεί στην εταιρεία Folli – Follie όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Ernst & Young.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης