Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Σε χαμηλά 9 μηνών η έκθεση των funds παγκοσμίως σε μετοχές τον Μάιο 2018

Δημοσκόπηση Reuters: Σε χαμηλά 9 μηνών η έκθεση των funds παγκοσμίως σε μετοχές τον Μάιο 2018
Σε χαμηλά εννέα μηνών περιέκοψαν την έκθεσή τους σε μετοχές οι επενδυτές παγκοσμίως τον Μάιο του 2018
Σε χαμηλά εννέα μηνών περιέκοψαν την έκθεσή τους σε μετοχές οι επενδυτές παγκοσμίως τον Μάιο του 2018 - έναν μήνα που σημαδεύτηκε από έντονη αναταραχή, εν μέσω των φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο, της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία και της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters, οι επενδυτές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία μείωσαν την έκθεσή τους σε μετοχές κατά 1%, στο 47,4% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017 - ενώ η έκθεση σε μετοχές αυξήθηκε κατά 1,2%, στο 40% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.
Οι επενδυτές αύξησαν ελαφρώς τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές της Ευρωζώνης, στο 20,6% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017 - καθώς και σε ιαπωνικές μετοχές, στο 19,1% - το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο ετών.
Ωστόσο, οι επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους σε μετοχές αναδυόμενων αγορών, στο 12,8%, από 13,5% τον προηγούμενο μήνα, αυξάνοντας, ωστόσο, τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα των αναδυόμενων αγορά, στο 11% από 10,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης