Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Μικρά οικονομικά οφέλη για τη Ρωσία από τη διοργάνωση του Μουντιάλ

tags :
Moody's: Μικρά οικονομικά οφέλη για τη Ρωσία από τη διοργάνωση του Μουντιάλ
Δεν θα επιφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στη Ρωσία η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σύμφωνα με τη Moody's
Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 θα αποφέρει μικρά οικονομικά οφέλη για τη Ρωσία, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με όσα εκτιμά η Moody's Investors Service.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου, μεγάλο μέρος των οικονομικών επιπτώσεων έχει γίνει ήδη αισθητό μέσω των δαπανών για τις υποδομές, με τον αντίκτυπο να κρίνεται περιορισμένος.
Οι επενδύσεις που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο αντιπροσώπευαν το 1% των συνολικών επενδύσεων, επισημαίνεται.
«Τα παιχνίδια θα διαρκέσουν μόλις ένα μήνα και τα συναφή οικονομικά κίνητρα θα υποχωρήσουν για την οικονομίας τη Ρωσίας, ύψους 1,3 τρισεκ. δολαρίων.
Δεν αναμένουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο να συμβάλει ουσιαστικά στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη», σημειώνει η Moody's.
Βέβαια, οι πόλεις που διοργανώνουν την άκρως δημοφιλή διοργάνωση βίωσαν μία αισθητή βελτίωση στις μεταφορές και τις υποδομές κοινής ωφέλειας, όπως η Μορντόβια και το Καλίνινγκραντ.
Σε αντίθετο κλίμα, οι δαπάνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου επηρέασαν αρνητικά τα δημόσια οικονομικά σε άλλες περιοχές, όπως η Αγία Πετρούπολη, εξαιτίας της αύξησης του χρέους.
«Οι έμποροι λιανικής πώλησης τροφίμων, τα ξενοδοχεία, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, θα βιώσουν μια προσωρινή ώθηση στα έσοδα, αλλά ο αντίκτυπος θα είναι εφάπαξ και δεν θα οδηγήσει σε ουσιώδεις αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης