Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Ισχυρή η γαλλική οικονομία, ο Macron θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις – Κίνδυνοι το Brexit και το δημόσιο χρέος

tags :
DBRS: Ισχυρή η γαλλική οικονομία, ο Macron θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις – Κίνδυνοι το Brexit και το δημόσιο χρέος
Κίνδυνος για τη Γαλλία η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τη DBRS
Οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας αντανακλά το υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, το μέγεθος και τη διαφοροποίηση της οικονομίας, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS.
Όπως σημειώνει ο καναδικός οίκος, το υψηλό επίπεδο αποταμίευσης, η χώρα επωφελείται από υποδομές υψηλής ποιότητας, τον τουρισμό και την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και προϊόντων πολυτελείας.
Επίσης, θετικά συμβάλει το ευρώ, η κοινή ευρωπαϊκή αγορά και η εξαιρετικά αξιόπιστη κεντρική τράπεζα.
Η DBRS αναμένει η κυβέρνηση του κ. Emmanuel Macron να συνεχίσει να πιέζει για την εφαρμογή φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευση για δημοσιονομική ισορροπία και μείωση του δημοσίου χρέους.
Τα πλεονεκτήματα της χώρας αντισταθμίζονται από το υψηλό δημόσιο χρέος, ήτοι 97% του ΑΕΠ το 2017, και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Το υψηλό δημόσιο χρέος περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να ανταποκρίνεται σε μελλοντικές διαταραχές, ενώ η υψηλή ανεργία συνεπάγεται δημοσιονομικό και κοινωνικό κόστος.
«Η Γαλλία ωφελείται από πολύ διαφανείς και υψηλής ποιότητας δημόσιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Αντιμετωπίζοντας ένα μεγάλο διαρθρωτικό έλλειμμα μετά την παγκόσμια κρίση, οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν μια σταδιακή προσέγγιση της δημοσιονομικής προσαρμογής για τη στήριξη της ζήτησης, ενώ δεσμεύτηκαν για έναν μεσοπρόθεσμο στόχο της διαρθρωτικής δημοσιονομικής ισορροπίας.

  
  

Η Γαλλία θα αποχωρήσει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος φέτος, σύμφωνα με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο 2018.



Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κάτω από 3% του ΑΕΠ το 2017, για πρώτη φορά μετά την κρίση», επισημαίνεται.
Παράλληλα, ο καναδικός οίκος υπογραμμίζει τον κίνδυνο που επιφυλάσσει η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Προς το παρόν, ο αντίκτυπος είναι ελάχιστος, σημειώνεται.



Αναλυτικότερα, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


  
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης