Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σημαντικό πλήγμα για την οικονομία της Αργεντινής από την ξηρασία

tags :
Moody's: Σημαντικό πλήγμα για την οικονομία της Αργεντινής από την ξηρασία
Νέα οικονομία προβλήματα για την Αργεντινή, αυτή τη φορά από την εκτεταμένη ξηρασία
Η εκτεταμένη ξηρασία αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μείωση των εξαγωγών της Αργεντινής, επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομία και τους δημοσιονομικούς λογαριασμούς της κυβέρνησης, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Η ξηρασία, η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, έχει καταστρέψει τις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα μία σημαντική μείωση των εσόδων σε ορισμένες από τις γεωργικές εταιρείες.
Η Αργεντινή αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς γεωργικών προϊόντων παγκοσμίως, ωστόσο το τρέχον έτος θα παράγει πολύ λιγότερο καλαμπόκι και σόγια.
Η γεωργία αντιπροσωπεύει περίπου το 6% της οικονομικής παραγωγής της Αργεντινής, με τον κλάδο να αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης.
«Η ξηρασία θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος», εκτιμά ο αμερικανικός οίκος.
«Για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες της Αργεντινής, ο αντίκτυπος κρίνεται περιορισμένος, παρά την έκθεσή τους στον κλάδο.
Αν και η ξηρασία έχει μειώσει σημαντικά την παραγωγή των καλλιεργειών, η έκθεση των τραπεζών της Αργεντινής στον αγροτικό τομέα περιορίζεται στο 9% περίπου των συνολικών δανείων.
Ως εκ τούτου, αναμένουμε να περιοριστεί ο αντίκτυπος στη συνολική ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών», συμπληρώνεται.

Διαβάστε: Όχι σε νέο πακέτο λιτότητας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ λένε οι Αργεντινοί - Μαζικές διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης