Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Αίτημα στον ΠΟΕ για να υπάρκει επίλυσης της διαμάχης με τις ΗΠΑ για τους δασμούς

Malmstrom (Κομισιόν): Αίτημα στον ΠΟΕ για να υπάρκει επίλυσης της διαμάχης με τις ΗΠΑ για τους δασμούς
Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εμπορίου, υποστήριξε ότι η Ένωση θα καταθέσει κάποιο αίτημα στον ΠΟΕ, προκειμένου να υπάρξει επίλυση της διαμάχης με τη βοήθεια του διεθνούς οργανισμού
Στον ΠΟΕ θα στραφεί η Κομισιόν μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από Καναδά, Μεξικό και ΕΕ.
Ειδικότερα, η Cecilia Malmstrom, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εμπορίου, υποστήριξε ότι η Ένωση θα καταθέσει κάποιο αίτημα στον ΠΟΕ, προκειμένου να υπάρξει επίλυση της διαμάχης με τη βοήθεια του διεθνούς οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η Malmstrom είχε συνταντηθεί την Τετάρτη 30/5 με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, W. Ross, αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.
Η Επίτροπος για το Εμπόριο κ. Cecilia Malmström δήλωσε: «Σήμερα είναι μια κακή μέρα για το παγκόσμιο εμπόριο, κάνουμε
ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Τους τελευταίους μήνες είχα μιλήσει επανειλημμένα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.
Εχω τονίζει ότι ΕΕ και ΗΠΑ θα πρέπει να δεσμευθούν σε μία θετική διατλαντική ατζέντα για το εμπόριο και η Ένωση θα πρέπει να εξαιρεθεί από αυτούς τους δασμούς.
Σε αυτές τις συνομιλίες οι ΗΠΑ προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την απειλή των εμπορικών περιορισμών ως μόχλευσης για την απόκτηση παραχωρήσεων από την ΕΕ.
Αυτός δεν είναι ο τρόπος που μπορούμε να συνεργαστούμε και σίγουρα όχι μεταξύ των μακροχρόνιων εταίρων, των φίλων και των συμμάχων μας.
Τώρα που έχουμε σαφήνεια, η απάντηση της ΕΕ θα είναι ανάλογη και σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ.
Θα ξεκινήσουμε τώρα μια υπόθεση επίλυσης διαφορών στον ΠΟΕ, καθώς αυτά τα αμερικανικά μέτρα αντιβαίνουν σαφώς σε συμφωνημένους διεθνείς κανόνες, θα επιβάλουμε επίσης μέτρα επανεξισορρόπησης και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς από την εκτροπή του εμπορίου που προκλήθηκε από αυτούς τους περιορισμούς των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης