Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Στόχος η πώληση σημαντικού μέρους των NPLs έως το τέλος του 2018

tags :
Alpha Bank: Στόχος η πώληση σημαντικού μέρους των NPLs έως το τέλος του 2018
Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα για την εφαρμογή του project Jupiter
Αισιόδοξη για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει για τις πωλήσεις NPLs έως το τέλος του 2018 εμφανίστηκε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου στους αναλυτές.
Όπως τονίστηκε ο διαγωνισμός για την πώληση κόκκινων δανείων (project Jupiter) αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επενδυτές, με την πλατφόρμα να ανοίγει εντός των επόμενων ημερών, οι επενδυτές να έχουν το περιθώριο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έως και τον Σεπτέμβριο 2018 και η πώληση να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2018.
Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι για το β' τρίμηνο υπάρχει καταγραφή θετικών τάσεων στα NPLs κυρίως σε ότι αφορά τα καταναλωτικά δάνεια και αυτό αποδίδεται σε αρκετές ρυθμίσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του 2017 αλλά και συνεχίζονται και εφέτος.
Τα στελέχη της τράπεζας ξεκαθάρισαν δε ότι η τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τις πωλήσεις για να πιάσει τους στόχους αλλά είναι αποφασισμένη να το πράξη «ότι και να γίνει».
Στόχος της Alpha Bank ίναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 7,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019.
Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση στα τέλη Μαρτίου η εξάρτηση από τις κεντρικές τράπεζες είχε περιοριστεί στα 7,9 δισ. ευρώ. Σήμερα έχει περιοριστεί ακόμα περισσότερο καθώς βρίσκεται στα 6,2 δισ. ευρώ με τον ELA να αντιστοιχεί σε 3 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης