Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, στα 1.304,70 δολ. ανά ουγγιά - Μηνιαία πτώση άνω του 1%

tags :
Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, στα 1.304,70 δολ. ανά ουγγιά - Μηνιαία πτώση άνω του 1%
Με οριακές απώλειες 0,1% έκλεισε ο χρυσός, ενώ σε μηνιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε περισσότερο από 1%
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (31/5/2018) ο χρυσός, καθώς η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από ΕΕ, Μεξικό και Καναδά, ενώ σε μηνιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε περισσότερο από 1%.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,8 δολ., στα 1.304,70 δολ. ανά ουγγιά.
Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Εμπορείου, Wilbur Ross, οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα τα μεσάνυχτα.
Σημειώνεται ότι ο Trump είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο 2018 ότι θα υπάρξει επιβολή δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμίνιου.
Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει «προθεσμία» μέχρι σήμερα στους εμπορικούς τους εταίρους προκειμένου να καταθέσουν αντιπροτάσεις αναφορικά με τους δασμούς, με τον Ross να τονίζει ότι «αυτή η διορία ολοκληρώθηκε» και ως εκ τούτου οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή των δασμών.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν και οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με κύριο αντικείμενο τα πυρηνικά της Πιογκγιάνγκ, αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong un.
Ο Trump δήλωσε ότι απεσταλμένοι από τη Βόρεια Κορέα επιθυμούν να του παραδώσουν μια επιστολή από τον Kim Jong Un, σε μια τελευταία ένδειξη ότι μια Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των δύο θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιηθεί.
Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν ομιλίες από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και τα στοιχεία για τις τιμές, που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed σε μια ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,2% για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE - ο δείκτης που προτιμά να παρακολουθεί η Fed διαμορφώθηκε στο 1,8%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης