Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έκλεισε επιτυχώς η αύξηση κεφαλαίου των 250-260 εκατ. ευρώ της Praxia Βank

tags :
Έκλεισε επιτυχώς η αύξηση κεφαλαίου των 250-260 εκατ. ευρώ της Praxia Βank
Η πρώτη αναπτυξιακή ΑΜΚ σε τράπεζα στην Ελλάδα στο πέρας του μνημονίου - Το road show του Λονδίνου, η εμπιστοσύνη των επενδυτών και οι ανακοινώσεις που έρχονται
Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 250-260 εκ ευρώ ολοκληρώνει τις προσεχείς ημέρες η Praxia Bank καθώς στο τελευταίο road show που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο έκλεισε το επενδυτικό σχήμα που θα καλύψει το σύνολο της αύξησης.
Οι επενδυτές που συμμετείχαν πείστηκαν από το business plan που τους παρουσιάστηκε από την ηγεσία της τράπεζας.
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα.
Με το κλείσιμο της αύξησης κεφαλαίου ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη της τράπεζας και την αύξηση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται υπό συνεχή συρρίκνωση.  
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε μια περίοδο που παραμένει δύσκολη για την Ελλάδα ξένα επενδυτικά κεφάλαια έρχονται να εμπιστευτούν ένα νέο τραπεζικό εγχείρημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντική θα παραμείνει η συμμετοχή του fund Atlas Capital στην τράπεζα και μετά την αύξηση κεφαλαίου καθώς αναμένεται να συνεισφέρει ποσό της τάξεως των 50 εκ ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το fund Atlas επικεφαλής του οποίου είναι ο Daimond είχε αποκτήσει έναντι 20 εκατ. ευρώ την τραπεζική άδεια λειτουργίας της Credicom - που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Praxia - από την Credit Agricole.
Να σημειωθεί ότι αρχικά η Atlas Capital σχεδίαζε να μεταβιβάσει σε άλλους επενδυτές μέρος του ποσοστού της αλλά στην πορεία και λόγω των επιτυχημένων κινήσεων της Αναστασίας Σακελλαρίου τελικώς το αμερικανικό fund θα παραμείνει.
Στόχος της Praxia της οποίας ηγείται η κα Αναστασία Σακελλαρίου είναι η δημιουργία μιας ριζικά νέας ψηφιακής τράπεζας, δημιουργώντας ταυτόχρονα  ένα προσεκτικά κατανεμημένο δίκτυο περίπου 40 μικρών καταστημάτων (kiosks) χαμηλού κόστους και δίνοντας έμφαση στη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και σε ιδιώτες.
Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει ως το 2022 να έχει καταθέσεις της τάξεως των 4 δις ευρώ με αντίστοιχου ύψους χορηγήσεις.
Επισημαίνεται ότι στο ΔΣ της τράπεζας μετέχουν μεταξύ άλλων ο κ. Κοράντο Πασέρα που έχει διατελέσει κατά το παρελθόν υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης πρώην διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo και ο κ. Μιχάλης Κατούνας, στέλεχος της QInvest, επενδυτικής τράπεζας με έδρα το Κατάρ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης