Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγει η εφαρμογή για τις αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα – Αφορά 730.000 νοικοκυριά

Ανοίγει η εφαρμογή για τις αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα – Αφορά 730.000 νοικοκυριά
Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει από φέτος ο ΟΠΕΚΑ
Ανοίγει η εφαρμογή Α21 για να δεχθεί τις αιτήσεις για την παροχή οικογενειακών επιδομάτων που αφορά περίπου 730.000 νοικοκυριά.
Σημειώνεται πως από φέτος την όλη διαδικασία έχει αναλάβει ο ΟΠΕΚΑ.
Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού 2018 θα πρέπει να υποβάλουν οριστικά τη φορολογική δήλωση του 2018 (εισοδήματα 2017) και στη συνέχεια μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας να συμπληρώσουν τα στοιχεία της αίτησης κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.
Με την υποβολή του Α21 αυτόματα γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις τόσο με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών καθώς και με άλλες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όπως είναι για παράδειγμα τα στοιχεία που διατηρεί το υπ. Εσωτερικών, το υπ. Παιδείας κ.τ.λ.
Αμέσως μετά την καταβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται αν είναι δικαιούχος καθώς και το ποσό που δικαιούται.
Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει τη 2η δόση του οικογενειακού επιδόματος στις 27 Ιουνίου θα πρέπει να έχει υποβάλει το Α21 έως τις 20 Ιουνίου.
Αν δεν προλάβει, τότε θα πρέπει να υποβάλει το Α21 έως τις 20 Ιουλίου ώστε στις 27 Ιουλίου να λάβει και τις προηγούμενες δόσεις που του αναλογούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης