Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Οι Aldridge, Duet, Pimco, Qualco και Oaktree υπέβαλαν προσφορές 60-75 εκατ. για 700 εκατ. NPLs

tags :
Attica Bank: Οι Aldridge, Duet, Pimco, Qualco και Oaktree υπέβαλαν προσφορές 60-75 εκατ. για 700 εκατ. NPLs
Yποβλήθηκαν τρεις (3) προσφορές οι οποίες θα αξιολογηθούν από τον Σύμβουλο και την Τράπεζα
(upd)Οι Aldridge, Duet και το κοινοπρακτικό σχήμα Pimco, Qualco, Oaktree υπέβαλαν προσφορές μεταξύ 60 και 75 εκατ. για 700 εκατ. NPLs της Attica Bank.
Το προσεχές διάστημα η Attica Bank θα ανακοινώσει ότι ένα εκ των τριών σχημάτων θα αναλάβει την τιτλοποίηση των προβληματικών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές εάν οι παραπάνω εταιρείες θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, η οποία παραμένει ενεργή.
Να σημειωθεί ότι η Aldridge ήταν αυτή η οποία είχε αγοράσει το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης προβληματικών δανείων της Attica Bank, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
Το Duet έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά project.
Η Qualco είναι η εταιρεία, στην οποία επικεφαλής είναι ο εξάδελφος του υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και η οποία έχει συμμετάσχει στη διαχείριση προβληματικών δανείων σε πολλές τράπεζες.
Η Oaktree, παρακολουθεί την αγορά, ενώ έχει εκφράσει και ενδιαφέρον να συμμετάσχει και στη MIG.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Έληξε χθες, 31.05.2018, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών προς την Attica Bank για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των NPEs ύψους 700,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υποβλήθηκαν τρεις (3) προσφορές οι οποίες θα αξιολογηθούν από τον Σύμβουλο και την Τράπεζα,στη συνέχεια, θα επιλέξει μεταξύ των ενδιαφερομένων τον πλέον κατάλληλο, ώστε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, να έχουν υπογραφεί τα απαραίτητα συμβατικά κείμενα, παράλληλα με την συνεχιζόμενη προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας από επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού.
Συνεπώς, από του μηνός Ιουλίου 2018 η Τράπεζα προσβλέπει ότι, εξυγιασμένη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με δείκτη φερεγγυότητας υψηλό, θα μπορέσει να
προχωρήσει απρόσκοπτα στην εκπλήρωση του σκοπού της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιαιτέρως δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των
ελευθέρων επαγγελματιών, προς όφελος των μετόχων της και με στόχευση την αυξανόμενη κερδοφορία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης