Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανία): Τεράστιο λάθος οι δασμοί των ΗΠΑ κατά της ΕΕ - Θα ανακοινωθούν αντίμετρα τις επόμενες μέρες

Altmaier (Γερμανία): Τεράστιο λάθος οι δασμοί των ΗΠΑ κατά της ΕΕ - Θα ανακοινωθούν αντίμετρα τις επόμενες μέρες
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε «ενοχλημένος και προβληματισμένος» από την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ
Ως «τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε σήμερα (1/6) ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και τον Μεξικό, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πιθανά αντίμετρα» μέσα στις επόμενες μέρες.
Ειδικότερα, ο Altmaier, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Γερμανία, τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ αποτελεί ένα «τεράστιο λάθος», τονίζοντας παράλληλα ότι έιναι «ενοχλημένος και προβληματισμένος» από τη σχετική εξέλιξη.
Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο Καναδάς και το Μεξικό είχαν εξαιρεθεί προσωρινά από τους δασμούς των ΗΠΑ, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι Βρυξέλλες ευελπιστούσαν σε μία συμφωνία των δύο πλευρών προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω εμπορικές εντάσεις.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αρνήθηκε να επεκτείνει την εξαίρεση των προαναφερθέντων χωρών από τους δασμούς, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ότι εξετάζει περαιτέρω δασμούς σε εισαγωγές προϊόντων, με τα ευρωπαϊκά οχήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απόφαση των ΗΠΑ δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο οποίος, σύμφωνα με τον Altmaier, έχει ξεκινήσει μία διαδικασία δημιουργίας αντίμετρων κατά της Ουάσιγκτον.
«Θα χρειαστούν μερικές μέρες μέχρι τα ανακοινωθούν τα αντίμετρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, ο οποίος ωστόσο προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, αναφερόμενος στους κοινούς δεσμούς των δύο πλευρών.
«Η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων εξακολουθεί να είναι προς το συμφέρον όλων μας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Altmaier, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠα παραμένουν στενοί εταίροι παρά θέματα που υπάρχουν στο εμπόριο και στο Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης