Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Πολλά τα 5 δις για το μεταναστευτικό – Πρέπει να κοπούν – Θα είμαι υπουργός όλων των Ιταλών

tags :
Salvini: Πολλά τα 5 δις για το μεταναστευτικό – Πρέπει να κοπούν – Θα είμαι υπουργός όλων των Ιταλών
Θέλω να κάνω την Ιταλία πρωταγωνιστή στην Ευρώπη υποστήριξε ο αντιπρόεδρος και υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας
Την θέση ότι είναι πολλά τα 5 δις ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το μεταναστευτικό και για τη συντήρηση όσων αναζητούν άσυλο στην Ιταλία διατύπωσε ο Matteo Salvini, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης.
«Οι πόρτες είναι ανοιχτές στην Ιταλία για τους καλούς ανθρώπους.
Αλλά υπάρχει και ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για όλους εκείνους που έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσουν.
Συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και του ζήτησα να δώσει προσοχή στα 5 δις ευρώ που προορίζονται και τη φετινή χρονιά για τα άτομα που ζητούν άσυλο στην Ιταλία.
Νομίζω ότι είναι πολλά και πρέπει να κοπούν» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος υποστήριξε πως προτεραιότητα του δεν θα είναι μόνο το μεταναστευτικό αλλά και η ενίσχυση της ασφάλειας των 60 εκατομμυρίων Ιταλών.
Όπως είπε, θα επιχειρήσει να έρθει πιο κοντά με τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες – όπως σημείωσε – ρισκάρουν τη ζωή τους για 1.200 ευρώ το μήνα ενώ εξήγγειλε και αυστηροποίηση των ποινών για όσους διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα.
Όσον αφορά την υπουργοποίηση του ο Salvini υποστήριξε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν υπουργός.
«Θα είμαι υπουργός όλων» ανέφερε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, τονίζοντας ότι η Ιταλία θα πάει με περηφάνια στην Ευρώπη και δεν θα δεχθεί μαθήματα από κανέναν.
«Η Ιταλία είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο.
Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Λουξεμβούργιους» είπε ο Salvini, ο οποίος απάντησε και στις δηλώσεις Juncker περί των διεφθαρμένων Ιταλών.
«Θέλω να κάνω την Ιταλία και πάλι πρωταγωνιστή στην Ευρώπη χωρίς να προκαλέσω σύγχυση» υποστήριξε ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης