Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ευρωβουλευτές του M5S και της Λέγκα υπερψήφισαν την οικονομική στήριξη χωρών για έξοδο από το ευρώ

Reuters: Οι ευρωβουλευτές του M5S και της Λέγκα υπερψήφισαν την οικονομική στήριξη χωρών για έξοδο από το ευρώ
Αν και οι επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για Italexit, οι Ευρωβουλευτές των δύο κομμάτων τάσσονται υπέρ αυτής της προοπτικής 
Υπέρ της πρότασης για τη δημιουργία ενός fund που θα στηρίζει χώρες που θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ψήφος ήρθε καθώς τα δύο κόμματα κατέληγαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνηση, δεσμευόμενα ότι η έξοδο από το ευρώ δεν περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.
Η πρώτη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης απέτυχε αφού τα δύο κόμματα πρότειναν για το υπουργείο Οικονομικών, έναν οικονομολόγο που παλιότερα είχε ταχθεί υπέρ της προετοιμασίας ενός σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το Reuters, παρ' όλο που και τα δύο κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο ευρώ και οι έξι ευρωβουλευτές από τη Λέγκα και οι 13 εκ των 14 του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ψήφισαν την Τετάρτη (30/5/2018) υπέρ ενός εγγράφου σχετικά με τη δημιουργία προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης «χωρών-μελών που σχεδιάζουν να διαπραγματευτούν την έξοδο από το ευρώ».
Το έγγραφο που ψηφίστηκε από τους Ευρωβουλευτές περιελάμβανε αποζημίωση για «κοινωνικές και οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στην ευρωζώνη».
Το έγγραφο αποτελεί τροπολογία του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027.
Η πρόταση υποστηρίχθηκε από 90 νομοθέτες, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των 750 ευρωβουλευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης