Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη
Με την επιβολή δασμών, οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire
Με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό, οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε σήμερα (1/6/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταλαβαίνει μόνο από αποφασιστικότητα.
«Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά είναι μάλλον μια σύνοδος “G6 συν ένας”, με τις ΗΠΑ απέναντι σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Le Maire, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Οι Ευρωπαίοι δεν θα κερδίσουν τίποτα επιδεικνύοντας αδυναμία», τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα σεβαστεί ποτέ την αδυναμία των Ευρωπαίων».
Ο Le Maire πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του, Steven Mnuchin, στον οποίο σκοπεύει να πει ότι η επιβολή δασμών είναι μια νομικώς απαράδεκτη, πολιτικώς άδικη και οικονομικά επικίνδυνη απόφαση.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης