Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η Ιρλανδία, παραμένει σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η Ιρλανδία, παραμένει σταθερό το outlook
Επιβεβαιώθηκαν οι αξιολογήσεις της Ιρλανδίας από τη Standard & Poor’s
Αμετάβλητες σε «Α+» και «Α-1» διατήρησε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ιρλανδία, η Standard & Poor’s, χωρίς να μεταβάλει στις σταθερές προοπτικές (outlook).
Όπως σημειώνεται, οι αξιολογήσεις υποστηρίζονται από την ανοικτή, παραγωγική οικονομία της χώρας, το εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, τα υγιή δημογραφικά στοιχεία και τη βελτίωση των βασικών δημοσιονομικών δεικτών.
Οι περιορισμοί στις αξιολογήσεις περιλαμβάνουν το υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος και τους κινδύνους που ενέχει η μελλοντική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Η οικοδομική δραστηριότητα επιταχύνεται, ιδιαίτερα στις εμπορικές ακίνητες περιουσίες, όπου τα ποσοστά κενών θέσεων παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ειδικά στις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές.
«Ένα βασικό κίνδυνο για τις οικονομικές προβλέψεις αποτελεί ένα ενδεχόμενο σκληρό Brexit.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιρλανδίας, καθώς αφορά το ένα όγδοο των εξαγωγών της Ιρλανδίας.
Ελλείψει συμφωνίας τελωνειακής ένωσης, το Brexit θα μπορούσε να εμποδίσει το ελεύθερο εμπόριο πέρα από τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού από την Ιρλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων λιμανιών», σημειώνεται.
Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό κλάδο, ο αμερικανικός οίκος αναμένει η κεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών να παραμείνει σταθερή τα επόμενα δύο χρόνια.
Παράλληλα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκτιμάται ότι θα μειωθούν περαιτέρω, από το 21% επί των ακαθάριστων δανείων στα τέλη του 2017.
Αναλυτικότερα, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης