Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η συνεδρίαση του Washington Group – Στο μικροσκόπιο το ελληνικό χρέος

Σήμερα η συνεδρίαση του Washington Group – Στο μικροσκόπιο το ελληνικό χρέος
Με τη συμμετοχή  C. Lagarde, Μ. Draghi και των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που μετέχουν στους G7
Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση του Washington Group στο χιονοδρομικό κέντρο Whistler του Καναδά, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η εν λόγω συνεδρίαση θα διεξαχθεί μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των G7, με τη συμμετοχή της C. Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ, του προέδρου της ΕΚΤ, Μ. Draghi και των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που μετέχουν στους G7.
Στο μεταξύ, δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, με τίτλο «Προ των πυλών η έξοδος του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα», αναφέρει πως έχουν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες και υπάρχουν διάφορες επιλογές στο τραπέζι και μάλιστα, αναφέρεται ότι «εκτός από ορισμένα μέτρα, τα οποία πρόκειται να αποφασιστούν στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο, το βασικότερο στοιχείο θα αποτελέσει ένας μηχανισμός ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η μελλοντική ελάφρυνση του χρέους θα συνδέεται με την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Εάν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, τότε δίνεται μεγαλύτερη ανάπαυλα για την αποπληρωμή των δανείων και των τόκων τους».
Βάσει δημοσιεύματος, αυτό που παραμένει ως ερώτημα είναι εάν αυτός ο μηχανισμός θα λειτουργεί αυτόματα και σε ποιο μέγεθος πρέπει να φτάσει η ελάφρυνση του χρέους, σημεία στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν ΔΝΤ και Γερμανία.
Πάντως, το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz αυτό θα αποφασιστεί στο Eurogroup σε τρεις εβδομάδες, ενώ  αυτό προσκρούει στη θέση του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί ότι αυτή η ημερομηνία καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του και εάν εμείνει στη θέση του, τότε θα αποσύρει την οικονομική συμμετοχή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης