Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις πληρωμές με Visa στην Ευρώπη - Τεχνικά προβλήματα κι όχι κυβερνοεπίθεση

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις πληρωμές με Visa στην Ευρώπη - Τεχνικά προβλήματα κι όχι κυβερνοεπίθεση
Η βλάβη του συστήματος Visa επηρέασε τους πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη για το λόγο αυτό η εταιρεία ζήτησε συγνώμη 
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη Visa σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την εταιρεία η οποία αναφέρει ότι «το πρόβλημα ήταν το αποτέλεσμα μιας τεχνικής βλάβης στα ευρωπαϊκά συστήματα και δεν συνδέεται με μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή κυβερνοεπίθεση».
Σε δήλωση στο Twitter η Visa Inc αναφέρει ότι το σύστημα λειτουργεί τώρα με πλήρη ισχύ και οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους για πληρωμές ή για αποσύρσεις.
«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πληρωμές με Visa θα λειτουργούν αξιόπιστα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Al Kelly. «Μείναμε σήμερα εκτός αυτού του στόχου και ζητούμε συγγνώμη από όλους τους εταίρους και τους κατόχους λογαριασμών Visa για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να προκάλεσε αυτό».
Η βλάβη του συστήματος Visa επηρέασε τους πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι «η λειτουργία έχει διακοπή». Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η HSBC Holdings Plc και η Bank of Ireland, βρέθηκαν αντιμέτωπες με προβλήματα σε πληρωμές στο ιντερνέτ μέσω της Visa .
Η Visa χειρίζεται περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια πληρωμών κάθε χρόνο. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την αγορά 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Visa Europe το 2016, αφού οι δύο εταιρείες πέρασαν οκτώ χρόνια ως ξεχωριστές οντότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης