Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Σαουδική Αραβία απειλεί το Κατάρ με στρατιωτική δράση, εάν εγκαταστήσει ρωσικούς πυραύλους

Le Monde: Η Σαουδική Αραβία απειλεί το Κατάρ με στρατιωτική δράση, εάν εγκαταστήσει ρωσικούς πυραύλους
Ο πρεσβευτής του Κατάρ στη Ρωσία ανέφερε τον Ιανουάριο του 2018 ότι βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400
Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης απειλεί η Σαουδική Αραβία το Κατάρ, εάν προχωρήσει στην εγκατάσταση ρωσικού συστήματος αεράμυνας, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν και  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν το 2017 τους διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα για υποστήριξη της τρομοκρατίας, κάτι που η ίδια αρνείται.
Το Κατάρ και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία το περασμένο έτος.
Ο πρεσβευτής του Κατάρ στη Ρωσία ανέφερε τον Ιανουάριο του 2018 ότι βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Σύμφωνα με τη «Le Monde», ο Σαουδάραβας βασιλιάς Salman με επιστολή του στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron είχε εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ντόχα και Μόσχας και την πιθανότητα το Κατάρ να αναπτύξει  πυραύλους.
«Το βασίλειο είναι έτοιμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψει αυτό το αμυντικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης», αναφέρει στην επιστολή του ο Σαουδάραβας βασιλιάς.
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η επιστολή είναι πρόσφατη.
Ο Salman  ζήτησε από τον Macron βοήθεια προκειμένου να εμποδίσει την πώληση των πυραύλων και να διατηρήσει την ειρήνη στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης