Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για την επίτευξη δημοσιονομικής ικανότητας - αποτελεσματικότητας στην ευρωζώνη

Reuters: Συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για την επίτευξη δημοσιονομικής ικανότητας  - αποτελεσματικότητας στην ευρωζώνη
Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνάντηση Macron - Merkel στις 19 Ιουνίου
Τη συμφωνία με τη Γερμανία για την επίτευξη δημοσιονομικής ικανότητας στην ευρωζώνη προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Le Maire αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί στη συνάντηση που θα έχουν ο Macron και η Merkel στις 19 Ιουνίου.
Μιλώντας μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά, ο Le Maire υποστήριξε ότι η δημοσιονομική ικανότητα ήταν στον πυρήνα των γαλλικών προτάσεων για την ευρωζώνη.
Παρόλα αυτά το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο στη Γερμανία, όπου υπάρχουν ανησυχίες ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό, εξαιτίας των κακών οικονομικών πολιτικών σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, η Γαλλία θέλει ένα κοινό ταμείο, προκειμένου να αποφεύγονται τα οικονομικά σοκ και να αμβλύνονται οι διαφορές ανάμεσα στις οικονομίες των κρατών - μελών της ευρωζώνης.
"Αν θέλετε να μειώσετε τις οικονομικές διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, πρέπει να έχετε δημοσιονομική ικανότητα - αποτελεσματικότητα" είπε χαρακτηριστικά ο Le Maire, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholz, προκειμένου να κατανοήσει τις δυσκολίες που μπορεί να έχει η κυβέρνηση της Γερμανίας με αυτή την ιδέα.
Το ζήτημα της δημοσιονομικής ικανότητας είναι ένα από τα πιο δύσκολα που πρέπει να επιλυθούν πριν σχεδιαστεί ο οδικός χάρτης για έναν κοινό μηχανισμό ασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων.
Οι θέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι πιο κοντά όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και τη χρήση προς βοήθεια του τραπεζικού συστήματος μίας χώρας, αν αυτό είναι απαραίτητο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης