Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Με ψυχραιμία να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό - Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία

Κουρουμπλής: Με ψυχραιμία να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό - Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία
"Bάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό", ανέφερε ο Π. Κουρουμπλής
«Η κυβέρνηση προσπαθεί φρονίμως να κλείσει ζητήματα με Σκόπια και Αλβανία» και «αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στα Βαλκάνια, μια περιφερειακή δύναμη», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
«Πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό, στη γραμμή και των προηγούμενων κυβερνήσεων» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για το Σκοπιανό σχολίασε ότι «πολλές φορές εκτιμήσατε ότι η κυβέρνηση θα πέσει.
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είτε σας αρέσει είτε όχι».
Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’» , προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα.
Ο ίδιος σημείωσε πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ τόνισε πως «η  αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία» και εκτίμησε ότι «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν.
Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα».
Ο ίδιος κάνοντας αναφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο παρελθόν καμία κυβέρνηση «δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».
«Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία.
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή», ενώ «ο τελικός κριτής για όλους μας θα είναι ο λαός».
Εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα».
Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η λύση για το χρέος δεν περνάει από τη λύση του Σκοπιανού και σημείωσε πως «η κρίση της Ιταλίας θα πιέσει τους ευρωπαίους να πάνε πιο εύκολα στη λύση για το χρέος.
Ο Τσίπρας διαμηνύει σε κάθε τόνο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτού που λέει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης