Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές

Γεννηματά: Σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές
«Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική στη χώρα και πραγματική ελπίδα στους πολίτες», ανέφερε η Φ. Γεννηματά
«Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα για αυτό ανησυχούν και μας χτυπούν.
Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση.
Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Όπως είπε, « ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  πασχίζουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό «διπολισμό» στην πολιτική ζωή.
Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους».
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε χαρακτηριστικά «είμαστε έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Στόχος μας πρωταρχικός και καθοριστικός για το μέλλον του εγχειρήματος είναι η νίκη στις εκλογές.
Που για μας σημαίνει ήττα του διπόλου της συντήρησης που εκφράζουν και εκπροσωπούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ».
«Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική στη χώρα και πραγματική ελπίδα στους πολίτες», πρόσθεσε.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές, μεταξύ άλλων, είπε ότι το έκανε «λίγο πριν την τυπική έξοδο από το πρόγραμμα.
Τώρα που η χώρα διαπραγματεύεται για το μέλλον της, δυστυχώς χωρίς ηγεσία στο ύψος των περιστάσεων και με μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και στρατηγική», . «για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί , με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα».
Η  επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για εκλογές, κάλεσε τα στελέχη να συμβάλλουν ενεργά για να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια με κριτήρια το τρίπτυχο Ενότητα-Διεύρυνση- Ανανέωση, προτείνοντας ως υπεύθυνο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μ. Χριστοδουλάκη και τη συμμετοχή των Γραμματέων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και πολιτικών στελεχών μας .
Ακόμη, ανέφερε ότι από τον Αύγουστο του 2018 εισερχόμαστε σε μια άλλη, διαφορετική περίοδο, αλλά «όχι αυτή που περιγράφει ο κ. Τσίπρας», τον οποίο κατηγόρησε ότι «αναλαμβάνει  νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του Γ΄ μνημονίου  πολύ βαριά «κληρονομιά» για την χώρα».
«Ουσιαστικά  το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά.
Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Ο κ.Τσίπρας καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα και της καθαρής εξόδου ενώ αδυνατεί να σχεδιάσει στοιχειωδώς την επόμενη μέρα», τόνσιε μεταξύ άλλων.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση, την κατηγόρησε πως «αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την Κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά να εφαρμόζει την λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας» και μάλιστα «ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δυο χρόνια κάθε μέρα εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου λέει «ραντεβού το φθινόπωρο».
Με λίγα λόγια λέει στον Πρωθυπουργό ολοκλήρωσε το καταστροφικό σου έργο, για να κυβερνήσω μετά εγώ».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης που από μεταρρυθμιστής όπως προσπάθησε να εμφανιστεί στην αρχή, έγινε ο κλασσικός εκφραστής της νέας δεξιάς στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «οι πραγματικές του προθέσεις φάνηκαν κατά την Συνέλευση του ΣΕΒ, με την ευθεία επίθεσή του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις Συλλογικές Συμβάσεις».
Υπογράμμισε δε, πως το Κίνημα Αλλαγής θέλει μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα Μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξανά-χρειαστούμε, ενώ σημείωσε ότι «έτσι που τα' κάναν, οριστική έξοδος, καθαρή δεν υπάρχει».
Αναφορικά με τη συγκρότηση  ψηφοδελτίων για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε «προχωράμε για το σκοπό αυτό, στη συγκρότηση Επιτροπής με υπεύθυνο το μέλος του Πολιτικού μας Συμβουλίου και δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι του Τομέα Αυτοδιοίκησης, οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών μας Ομάδων, και πολιτικά στελέχη με γνώση του χώρου.
Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει και πάλι τα καταξιωμένα στελέχη που έχουν εκλεγεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους».

Σκοπιανό


Το Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνει την ομόφωνη απόφασή  του για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της FYROM, τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε «θέλουμε λύση συνολική και  αποτελεσματική που θα  διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις,  με αλλαγή του Συντάγματος».
Σημείωσε δε, πως «οι χειρισμοί  της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό της καθώς και η στάση της ΝΔ που  υπαναχώρησε από πάγιες θέσεις της, υπέκυψε σε εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της   και ενίσχυσε ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων , δεν βοηθούν στην διαμόρφωση των αναγκαίων για ευαίσθητα εθνικά θέματα ευρύτερων συναινέσεων», αλλά και ότι «η επίλυση του προβλήματος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναδειχθεί ως ευρύτερος πόλος σταθερότητας και συνεργασίας, στα Δυτικά Βαλκάνια και θα αποδυναμώσει τα σχέδια «διείσδυσης» της Τουρκίας».
Κατά την ίδια, «η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι το κύριο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας» και μάλιστα, «απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπισή της».
 
Για τα φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων

«Είναι ώρα για τολμηρές  αποφάσεις και από την πλευρά της Πολιτείας», τόνισε η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας τα φαινόμενα κακοποίησης.
Όπως είπε, πρέπει «να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής  που γίνεται κύκλος συνενοχής για την ενδοοικογενειακή βία με θύματα και ανήλικα παιδιά», ενώ πρότεινε την δημιουργία Οικογενειακού Δικαστηρίου, ειδικού για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, καθώς και τη λειτουργία κέντρων στήριξης και συμβουλευτικής για τις οικογένειες και τα παιδιά σε όλους τους δήμους της χώρας.
«Ούτε μία καταγγελία να μην μένει χωρίς διερεύνηση, ούτε ένα παιδί που ζει τον εφιάλτη της κακοποίησης αβοήθητο!», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης