Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης

Θεοχαρόπουλος: Προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης
Στόχος είναι να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις απέναντι στην καταστροφική πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σύμφωνα με τον Θ. Θεοχαρόπουλος
«Προτεραιότητα  για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά πρέπει να είναι οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης και όχι οι μονομερείς κυβερνητικές συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Θ. Θεοχαρόπουλος.
Μιλώντας στην Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, δικός μας στόχος είναι να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις απέναντι στην καταστροφική πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».
Σημείωσε δε, πως τον χρόνο των εκλογών θα τον αποφασίσει ο κ. Τσίπρας, «ο οποίος έχει συμβιβασθεί με την σκέψη ότι θα τις χάσει όποτε και αν γίνουν» και «συνεπώς θα σταθμίσει την επιθυμία του να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία με την επιδίωξη για την μικρότερη δυνατή ήττα.
Και θα επιλέξει είτε τον Μάιο του 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές, είτε τον Σεπτέμβριο του 2018, με το προεκλογικό πλέον παραμύθι της καθαρής εξόδου».
Πρότεινε την μετεκλογική τους στάση να την αποφασίσει, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, η βάση όλου του φορέα με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα.
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας, λέγοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση αφήνει για τα επόμενα χρόνια μια βαριά κληρονομιά, ένα ακόμη επί της ουσίας μνημόνιο με υποχρεώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2050.
Έχει εκχωρήσει στο ελεγχόμενο από τους δανειστές Υπερταμείο τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ενώ έχει αναλάβει ιδιαίτερα επώδυνες δεσμεύσεις για τους πλειστηριασμούς και τα εργασιακά, για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, για την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ.
Και όλο αυτό το ονομάζει καθαρή έξοδο. Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Και ξιφουλκεί ότι θα βγει περήφανα στις αγορές, όταν τα επιτόκια έχουν φτάσει ήδη σε οριακά απαγορευτικά επίπεδα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα και έχουμε χάσει το τρένο της ευρωπαϊκής ποσοτικής χαλάρωσης».
Πρόσθεσε πως «σε ένα τέτοιο περιβάλλον η προσφυγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης θα είναι η μόνη δυνατή, καθώς θα λειτουργήσει ως εγγύηση για δανεισμό από τις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια» και μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας βέβαια, στην πρόσφατη ομιλία του στο ΣΕΒ, ουσιαστικά επιχειρηματολόγησε υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής χωρίς απλώς να την αναφέρει. «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει να προσφύγει σε αυτήν και απλώς θα την μετονομάσει.
Εξάλλου ειδικεύεται στα επικοινωνιακά τεχνάσματα!», είπε χαρακτηριστικά.  
Όσο για το κυβερνητικό και όχι εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, το περίφημο «ολιστικό», ο κ. Θεοχαρόπουλος  είπε πως «θυμίζει το άλλο παλιό ανέκδοτο, «σύντροφοι η ανάπτυξη είναι στον ορίζοντα» και «τι είναι ορίζοντας;», «κάτι που όσο το πλησιάζεις διαρκώς απομακρύνεται».
Γιατί περί αυτού πρόκειται».
Αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε πως  που υπόσχεται πολλά για φορολογικές ελαφρύνσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, αλλά με μηδενικές εγγυήσεις για τους εργαζόμενους, τις αμοιβές και τα δικαιώματά τους. «Είναι προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009 που έφερε την κρίση στη χώρα και διόγκωσε τα ελλείμματα. Είναι το σημείο εξάλλου που τα βρίσκει με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.
Κατά τον ίδιο, «η ΝΔ καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς και των πελατειακών σχέσεων.
Το αποδεικνύει με το Μακεδονικό, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τα εργασιακά. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας.
Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με «αριστερό» πρόσημο, το ίδιο κάνει, με «δεξιό» όμως πρόσημο, τώρα ο κ. Μητσοτάκης».
Για πΓΔΜ
Σχετικά με το ονοματολογικό, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «το κλοτσοσκούφι για τη συμφωνία στο Μακεδονικό συνεχίζεται, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι απεχθάνεται την συνεννόηση ακόμα και όταν αφορά εθνικά θέματα.
 «Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε περήφανοι για την υπευθυνότητα μας. Τόσο σοβαρά εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με ετεροπροσδιορισμούς και τακτικισμούς από τον χώρο μας.
Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι απαιτείται λύση κοινά αποδεκτή, με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό, μέσα από μία Διεθνή Συνθήκη. Η θέση μας παραμένει σταθερή, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης