Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επίσκεψη May στη Σαουδική Αραβία - Στο επίκεντρο της συνάντησης η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και το Ιράν

Reuters: Επίσκεψη May στη Σαουδική Αραβία - Στο επίκεντρο της συνάντησης η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και το Ιράν
Η May τόνισε τη σημασία σταθεροποίησης στις αγορές πετρελαίου, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών
Συνάντηση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman είχε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May με βασικό ζήτημα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την ανάγκη σταθεροποίησης της πετρελαϊκής αγοράς.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως ωστόσο το ενδεχόμενο η Ρωσία να αυξήσει την παραγωγή έχουν προκαλέσει πιέσεις στις τιμές στην παγκόσμια αγορά.
Οπως αναφέρει το Reuters, η May τόνισε τη σημασία σταθεροποίησης στις αγορές πετρελαίου, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.
May και Salman είχαν συναντηθεί στις αρχές του χρόνου στο Λονδίνο όπου συζήτησαν και για την πυρηνική συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν, την οποία στηρίζει η Βρετανία παρά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθεί.
Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμφωνία, ως το καλύτερο μέσο για την αποτροπή του να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όλα.
Στη σημερινή συνάντηση οι δύο ηγέτες εξέφρασαν κοινή άποψη σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της οποιασδήποτε προσπάθειας του Ιράν να αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης