Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Βρετανία, πως θα αντιμετωπίσει ελλείψεις, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Διαψεύδει η Βρετανία, πως θα αντιμετωπίσει ελλείψεις, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit
Η πρωθυπουργός Theresa May επιδιώκει την προσφορότερη πρόταση  για τις τελωνειακές ρυθμίσεις μετά το Brexit, το μεγαλύτερο εμπόδιο μέχρι στιγμής στις συνομιλίες με την ΕΕ
Η Βρετανία θα έχει μια ικανοποιητική δέσμη προτάσεων για το Brexit κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2018, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Sajid Javid.
Πρόσθεσε δε ότι, αναμένει θετική ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες.  
Ο Javid διέψευσε δημοσιεύματα εφημερίδων, που αναφέρουν ότι η αποτυχία μίας επίτευξης συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ θα προκαλέσει άμεση έλλειψη φαρμάκων, καυσίμων και τροφίμων στη Βρετανία.
Η πρωθυπουργός Theresa May επιδιώκει την προσφορότερη πρόταση  για τις τελωνειακές ρυθμίσεις μετά το Brexit - το μεγαλύτερο εμπόδιο μέχρι στιγμής στις συνομιλίες με την ΕΕ- και ενώ τον Μάρτιο του 2019 είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση του Λονδίνου από την Ένωση.
Η Ιρλανδία ανέφερε πως η May είχε δύο εβδομάδες για να υποβάλει προτάσεις, αλλά το υπουργικό συμβούλιο της είναι διαιρεμένο και αξιωματούχοι της ΕΕ δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τις προτάσεις, που τέθηκαν επί τάπητος.
Ο Javid ανέφερε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών για τη σύναψη μιας θέσης σημείωσαν ικανοποιητική πρόοδο πριν από τη σύνοδο κορυφής στις 28-29 Ιουνίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης