Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία – Έκκληση αντίστασης στην πολιτική του Trump

tags :
Ιράν: Να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία – Έκκληση αντίστασης στην πολιτική του Trump
Ο κόσμος να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στο bullying της Ουάσινγκτον ζήτησε ο ΥΠΕΞ του Ιράν
Να διασωθεί η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να υψώσει ο κόσμος το ανάστημα του απέναντι στο bullying της Ουάσινγκτον ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif.
Σε επιστολή του προς τους ΥΠΕΞ των κρατών που εμπλέκονται στη διεθνή συμφωνία, ο Zarif, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ, τους ζητά να υπερασπιστούν τη διεθνή συμφωνία.
Συγκεκριμένα, απευθύνει έκκληση «στα εναπομείναντα συμβαλλόμενα μέρη» της συμφωνίας και «σε άλλους εμπορικούς εταίρους» να «αντισταθμίσουν τις ζημίες του Ιράν» που προκαλεί η αποχώρηση των ΗΠΑ, εάν θέλουν να μην ακυρωθεί η διευθέτηση.
«Το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης δεν ανήκει στις χώρες που το υπέγραψαν κατά τρόπο ώστε το ένα από τα μέρη να μπορεί να το απορρίψει εξαιτίας εσωτερικών πολιτικών λόγων ή πολιτικών διαφωνιών με μια προηγούμενη κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο Zarif, τονίζοντας ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα διαδικασίας «σχολαστικών, λεπτών και ισορροπημένων πολυμερών συνομιλιών».
«Δεν μπορεί να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση, όπως απαιτούν οι ΗΠΑ» επισημαίνει ο Zarif, αναφέροντας πως η παράνομη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία και οι «μέθοδοι εκφοβισμού για να αναγκάσει άλλες χώρες να συμμορφωθούν προς τη δική της θέση» οδηγούν το διεθνές δίκαιο σε ανυποληψία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης