Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου – Βαρθολομαίου στο Προεδρικό Μέγαρο – Στο επίκεντρο οι πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου για το Περιβάλλον

Συνάντηση Παυλόπουλου – Βαρθολομαίου στο Προεδρικό Μέγαρο – Στο επίκεντρο οι πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου για το Περιβάλλον
Την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
Ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας, αλλά και των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΠτΔ υπενθύμισε ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες, ιδίως εκείνες που αφορούν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη στήριξη στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, που έχει αναλάβει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις για την ανθρωπότητα, σε μία εποχή που- δυστυχώς - κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μείζον για τη διατήρηση της ισορροπίας στον πλανήτη δεν είναι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο είναι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, η οικονομική ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη δεν μπορεί παρά να γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον που το ίδιο είναι βιώσιμο.
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης