Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κοντά σε deal για την εξαγορά της μονάδας υπολογιστών της Toshiba η Sharp, έναντι 45,7 εκατ. δολ.

tags :
Reuters: Κοντά σε deal για την εξαγορά της μονάδας υπολογιστών της Toshiba η Sharp, έναντι 45,7 εκατ. δολ.
Σε συνομιλίες για την οριστικοποίηση συμφωνίας για την εξαγορά της μονάδας προσωπικών υπολογιστών της Toshiba Corp., έναντι περίπου 5 δισ. γιεν, φέρεται να βρίσκεται η Sharp
Σε συνομιλίες για την οριστικοποίηση συμφωνίας για την εξαγορά της μονάδας προσωπικών υπολογιστών της Toshiba Corp., έναντι περίπου 5 δισ. γιεν (45,7 εκατ. δολ.), φέρεται να βρίσκεται η Sharp Corp., καθώς η ιαπωνική μονάδα ηλεκτρονικών ειδών της ταϊβανέζικης Foxconn επιδιώκει να επανέλθει στην αγορά υπολογιστών, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο πηγές.
Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία ήδη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις πηγές.
Όπως σχολιάζει το «Reuters», η επιστροφή της Sharp στην αγορά υπολογιστών, στην οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά η επιχειρηματική εφημερίδα «Nikkei», αποτελεί μια σπάνια κίνηση μεταξύ ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών, πολλοί από τις οποίες έχουν εγκαταλείψει τα smartphones, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις, εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού τιμών με ασιατικούς αντιπάλους.
Η Sharp, η οποία εγκατέλειψε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές το 2010, σχεδιάζει να αξιοποιήσει το τεράστιο δίκτυο αγορών της Foxconn, μεγάλου προμηθευτή της Apple Inc.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης