Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αθόρυβα οι ποιοτικές μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν «σκαρφαλώσει» σε πολυετή υψηλά

Αθόρυβα οι ποιοτικές μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν «σκαρφαλώσει» σε πολυετή υψηλά
Οι εισηγμένες από τον κλάδο μαρμάρου έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και λόγω πορείας στο ταμπλό του ΧΑ αλλά και λόγω αποτελεσμάτων που δημοσιεύουν
Την ώρα που την αγορά συνεχίζει να ταλανίζεται από τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και από το σκάνδαλο της Folli Follie, με αποτέλεσμα να πιέζονται τράπεζες ή και υπερδανεισμένες μετοχές και να υπάρχει μία γενικότερη αμφισβήτηση, ποιοτικές μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σε πολυετή υψηλά ή ακόμα και ιστορικά χωρίς να προκαλούν τον «θόρυβο» που θα είχαν δημιουργήσει σε διαφορετική περίπτωση τα βαριά χαρτιά.
Μπορεί για αρκετές η άνοδος να μην έχει συνοδευτεί από υψηλό όγκο, αλλά μια προσεκτική ματιά στο σύνολο των εταιρειών, δείχνει πως όποιος ήθελε να πουλήσει μπορούσε να το κάνει.
Δεν είναι βέβαια και λίγες οι περιπτώσεις όπου έγιναν μικρά placement, βελτιώνοντας τον όγκο συναλλαγών.
Κορυφαία περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται η Mermeren, τα αποτελέσματα της οποίας δικαιώνουν πλήρως την κίνηση της μετοχής.
Μάλιστα από το επίπεδο που προσπάθησε η Παυλίδης να αγοράσει το σύνολο των μετοχών η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 150%.
Λόγω της Mermeren ακολούθησε και η Ικτίνος, η οποία στη συνέχεια επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των επενδυτών βελτιώνοντας τα μεγέθη της.
Η μετοχή ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο από τα 0,90 ευρώ και πριν από 3 μήνες περίπου ήταν κάτω από τα 3 ευρώ.
Έκτοτε έχει ενισχυθεί κατά περίπου 1,5 ευρώ με υψηλούς όγκους συναλλαγών.  
Μετοχές όπως η Ελτράκ και η Βογιατζόγλου που έχουν «χρυσώσει» τους μετόχους μέσω επιστροφών κεφαλαίου και μερισμάτων καταγράφουν σημαντική άνοδο η οποία δικαιολογείται από τα θεμελιώδη.
Η Quest έχει ένα διάγραμμα που εντυπωσιάζει ενώ βρίσκεται πλέον σημαντικά υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν πριν δώσει την επιστροφή κεφαλαίου σε είδος (BriQ) και βέβαια δημοσίευσε ένα εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο.
Η Πλαστικά Κρήτης έχει βελτιώσει μέσα στο 2018 την αποτίμησή της αισθητά και διαθέτει εδώ και χρόνια εξαιρετικό ισολογισμό.
Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν επίσης είναι η Paperpack (+60% από την αρχή του έτους), η Flexopack (+26% από την αρχή του έτους), η Καράτζης με άνοδο άνω του 40%, η Έλτον που βρίσκεται σε υψηλά 11 ετών, ενώ η Μοτοδυναμική έχει ενισχυθεί από την αρχή του έτους 50%.
Για τους ίδιους λόγους με τις παραπάνω μετοχές έχουν ξεχωρίσει και οι μετοχές των ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, Εβροφάρμα, ΓΕΒΚΑ, Alpha Αστικά Ακίνητα, Κανάκης, Ελινόιλ, Νάκας και Nexans.
Σημειώνεται πως η αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη από την αρχή του έτους υποχωρεί 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης