Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμο» στους δασμούς Trump ξεκινά η πανίσχυρη οικογένεια των Koch - Έναρξη εκστρατείας αξίας δεκάδων εκατ.

«Πόλεμο» στους δασμούς Trump ξεκινά η πανίσχυρη οικογένεια των Koch - Έναρξη εκστρατείας αξίας δεκάδων εκατ.
Εκστρατεία μέσω του εκτεταμένου δικτύου ΜΜΕ και ΜΚΟ ξεκινούν οι αδελφοί Koch για να αναγκάσουν τον Trump να ακυρώσει τους δασμούς
Εκστρατεία πολλών εκατ. δολαρίων ενάντια στους δασμούς που επέβαλε ο D. Trump, ξεκινούν οι δισεκατομμυριούχοι βιομήχανοι Charles και David Koch, οι οποίοι μέσω του εκτεταμένου δικτύου εταιρειών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλου τύπου οργανισμών μπορούν πραγματικά να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Αμερικανού προέδρου.
Οι δύο κορυφαίοι επιχειρηματίες προχωρούν, μαζί με μία τεράστια ομάδα,  σε μία εκστρατεία υπέρ του ελεύθερου εμπορίου που θα περιλαμβάνει ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, εκπαίδευση ακτιβιστών, κινητοποίηση πολιτών, άσκηση πίεσης μέσω συγκεκριμένων lobbies και μέσω πολιτικών αναλύσεων.
Οι αδελφοί Koch έχουν στο πλευρό τους τις πανίσχυρες οργανώσεις Freedom Partners, Americans for Prosperity και Libre Initiative, ενώ ξεκαθάρισαν ότι μέσω των ΜΜΕ θα ξεκινήσουν έναν πραγματικό αγώνα ώστε να ενημερώσουν τους Αμερικανούς για τα τεράστια οφέλη του ελεύθερου εμπορίου τόσο για την οικονομία όσο και για την καθημερινότητά τους.
Η νέα εκστρατεία του δικτύου Koch θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημείο – καμπή μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των ισχυρών ομάδων που υποστηρίζονται από το Koch.
Η νέα, πιο επιθετική στάση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους Ρεπουμπλικάνους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις πολιτικές του Trump ως έναν τρόπο να καταπολεμήσουν μία πιθανή αύξηση της δύναμης του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το δίκτυο Koch καλεί τον Trump να «μειώσει ή να εξαλείψει τους εμπορικούς φραγμούς μέσω διεθνών συμφωνιών».
Το δίκτυο υποστηρίζει μια προσέγγιση τεσσάρων αξόνων, η οποία περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της NAFTA, τη σύναψη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη διατλαντική εμπορική και επενδυτική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες του Ειρηνικού.
Καλεί επίσης τον πρόεδρο να άρει τα πρόσφατα τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου, καθώς και τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης