Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό, όχι στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό, όχι στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μια ξεκάθαρη θέση, την οποία θα υπερασπιστούν ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις, τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μια ξεκάθαρη θέση, την οποία θα υπερασπιστούν ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις, τόνισε σήμερα (4/6/2018) η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Εθνικά ωφέλιμο για την πατρίδα μας είναι να μην εμπεριέχεται το όνομα “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων.
Αν αποδεχθούμε ένα σύνθετο όνομα με τον όρο “Μακεδονία” που αποτελεί πηγή του αλυτρωτισμού τους, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Παπαδοπούλου.
Η ίδια επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ εξαρχής «έχουν μια ξεκάθαρη θέση: “όχι” στη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” ή παραγώγου αυτού», καθώς θεωρούν ότι «ο πυρήνας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων βρίσκεται στο όνομα».
«Λέμε καθαρά ότι προϋπόθεση για τη λύση είναι η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων και η κοινή χρήση της ονομασίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό» πρόσθεσε.
Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε, επίσης, πως οι ΑΝΕΛ θα υπερασπιστούν την ξεκάθαρη θέση τους ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.
«Τίποτα δεν έχει λυθεί αν δεν λυθούν όλα.
Αντίθετα, η ΝΔ δεν έχει ακόμη εκφράσει μια καθαρή θέση.
Είναι ένα θέμα εθνικό, και στα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις», συνέχισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Ερωτηθείσα για το «υπαινικτικό tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας στους βουλευτές της ΝΔ σχετικά με την επίσκεψη στο Μονακό», η κ. Παπαδοπούλου απάντησε:
«Φθάσαμε στο σημείο να ενοχλεί ο τρόπος που διατυπώνεται κάτι, παρά το ίδιο το γεγονός.
Στην κοινοβουλευτική ερώτηση που έγινε από τη ΝΔ, γιατί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θεώρησε ότι είναι μέγιστο ζήτημα για να ελέγξει τον υπ. Εθνικής Άμυνας ένα ιδιωτικό ταξίδι μετά από πρόσκληση στο Μονακό, ο υπουργός θα απαντήσει στη Βουλή».
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο κλείσιμο της δ' αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι «το επικείμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα τελευταία προαπαιτούμενα, για τα οποία, όπως εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχει θέμα».
«Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διασαφηνίζονται τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους» καθώς «τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους είναι το μεγάλο στοίχημα», συνέχισε.
Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στη μεγάλη διάσταση μεταξύ των δημοσκοπήσεων και του εκλογικού αποτελέσματος τα τελευταία χρόνια.
Όπως ανέφερε, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν αυτή τη στιγμή μικρή συσπείρωση σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει υψηλή, γύρω στο 85%, κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, σημαίνει ότι δεν εισπράττει από τους δυσαρεστημένους, ενώ η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι «ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, με την έξοδο από τα καθεστώς των μνημονίων και τις δυνατότητες που θα υπάρξουν για την ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα κρίνει το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Ως προς το ενδεχόμενο εκ νέου συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις επόμενες εκλογές, η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για μια έντιμη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου με τον διττό στόχο εξόδου από το μνημόνιο και πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς:
«Δεν καταφέραμε σε ένα χρόνο να βγάλουμε τη χώρα από το μνημονιακό καθεστώς, το πετυχαίνουμε σε τρία χρόνια.
Πετύχαμε να υπάρχουν θετικοί οικονομικοί δείκτες και βελτίωση σε μια σειρά τομείς, όπως στη βιομηχανική παραγωγή», δήλωσε.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας για να κρίνουν οι πολίτες συνολικά το έργο μας.
Από εκεί και πέρα, εκτιμώ ότι θα υπάρξει νέα συζήτηση για το αν και εφόσον και με ποιους όρους και με ποιους στόχους θα μπορούσε να υπάρξει και νέα συγκυβέρνηση», κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης