Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω προσδοκιών για αυξήσεις επιτοκίων - Στα 1.297,30 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω προσδοκιών για αυξήσεις επιτοκίων - Στα 1.297,30 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπιες απώλειες 0,2% έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ 
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (4/6/2018) ο χρυσός, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι δημιουργήθηκαν 223.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο του 2018, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για μια αύξηση κατά 200.000 θέσεις εργασίας.
Τα στοιχεία ενδυνάμωσαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο ακόμη φορές εντός του 2018, μετά την αύξηση του Μαρτίου, αυξάνοντας, παράλληλα, τις πιθανότητες για μια τέταρτη αύξηση στο 40%.
Οι απώλειες για τον χρυσό παρέμειναν, ωστόσο, περιορισμένες, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, με την κυβέρνηση Trump να επιμένει στους δασμούς, παρά τις εκκλήσεις των G7, και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας να μην καταλήγουν σε συμφωνία.
Οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κατέρρευσαν το σαββατοκύριακο, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να προχωρήσει με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της χώρας του.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2 δολ., στα 1.297,30 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες 0,7%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης