Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα τέλη Ιουλίου το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΤΕ για τη Folli – Follie

Στα τέλη Ιουλίου το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΤΕ για τη Folli – Follie
Στα  …χνάρια της βαδίζει μια μη εισηγμένη Α.Ε.
«Σφίγγει» ο κλοιός από την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών καθώς οι πρώτοι 500 μέτοχοι και κάτοχοι ομολόγων της Folli Follie  έχουν αναθέσει στον πρόεδρο της Ένωσης κ Γιάννη  Κυριακόπουλο να προχωρήσει άμεσα σε νομικές ενέργειες που θα  διασφαλίζουν τα συμφέροντα τους, μετά τις αποκαλύψεις για τα λογιστικά τρικ που χρησιμοποιούσε η διοίκηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών σε συνάντηση με την διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με σκοπό την ενημέρωση  της Ένωσης Ελλήνων  Επενδυτών.
Ο πρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος είπε στο bankingnews, ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα ενώ δεν αναφέρθηκε στις νομικές ενέργειας της Ε.Κ., οι οποίες είναι απόρρητες  
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Ε.Κ και το ενδιαφέρον της Ένωσης στρέφεται  αποκλειστικά  κατά της διοίκηση της Folli – Follie  όπως και στην ελεγκτική  εταιρεία «ECOVIS Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», η οποία να σημειωθεί είχε αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας από το 2015 με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Folli- Follie.
Το πρώτο κύμα προσφυγών προς τη Δικαιοσύνη περιλαμβάνει τουλάχιστον 500 επενδυτές που κατέχουν  μετοχές της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Επίσης στη λίστα των διεκδικητών για αποζημιώσεις προστέθηκαν και τέσσερα Funds ομολογιούχων από την Ισπανία και την Ελβετία, τα οποία κατέχουν ομόλογα αξίας 120 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος υποστηρίζει η υπόθεση της Folli  Follie θα απασχολήσει σύντομα τη Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις από τους επενδυτές που ζημιώθηκαν από τις ενέργειες της διοίκησης και εγείρουν οικονομικές  αξιώσεις οι οποίες θα ικανοποιηθούν από τα περιουσιακά  στοιχεία της εταιρείας.
Στο στόχαστρο θα εισέλθουν  και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των βασικών  μετόχων  καθώς ασκούσαν τη διοίκηση της επιχείρησης.

Η έρευνα της ΕΛΤΕ για τη Folli – Follie

H Επιτροπή  Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου ( ΕΛΤΕ) συνεχίζει την έρευνα των λογιστικών καταστάσεων της Folli - Follie έχοντας στο επίκεντρο την ελεγκτική  εταιρεία «Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές» από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο θέμα  στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα εστιάζει στη διαδικασία ελέγχου των λογιστικών καταστάσεων από την ελεγκτική εταιρεία αναζητώντας βήμα προς βήμα αν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές της ελληνικής νομοθεσίας κατά τη σύνταξη των οικονομικών  καταστάσεων.
Αξιόπιστη πηγή θεωρεί ότι ο χρόνος των 10 ημερών ήταν αρκετός για τη διοίκηση της Folli - Follie να προσκομίσει τα αναγκαία έγγραφα που θα επιβεβαίωναν την ύπαρξη του ταμείου της εταιρείας που έφθανε τα 446 εκατ. ευρώ με βάση την τελευταία εγγραφή.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ευθύνες προς τον ορκωτή λογιστή.
Τα συμπεράσματα της έρευνας ς για τη Folli Follie  αναμένεται να  αποτυπωθούν ως πόρισμα  προς  τα τέλη Ιουλίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η έρευνα της ΕΛΤΕ έχει επεκταθεί και σε άλλες εταιρείες όπως και σε ορκωτούς λογιστές και οι μέχρι τώρα ενδείξεις αναδεικνύουν μια νέα «Folli – Follie» που  να σημειωθεί δεν αφορά εισηγμένη εταιρεία  του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά πρόκειται για μη εισηγμένη και πρόκειται για  Ανώνυμη Εταιρεία.
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αφορά μία εύρωστη οικονομική εταιρεία αλλά  μόνο στα χαρτιά καθώς οι λογιστικές της καταστάσεις απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης