Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «B+» η αξιολόγηση της Αργεντινής, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «B+» η αξιολόγηση της Αργεντινής, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Αργεντινής από την S&P Global Ratings
Σε «Β+» και «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η Standard & Poor’s, διατηρώντας στις σταθερές προοπτικές (outlook), παρά τις ανησυχίες μετά και την πρόσφατη προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την άποψη ότι η κυβέρνηση του Mauricio Macri θα εφαρμόσει πρόσθετα οικονομικά μέτρα λιτότητας κατά τους επόμενους έξι μήνες, προκειμένου να περιορίσει και σύντομα να αντιστρέψει την επιδείνωση του πληθωρισμού, να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να σταθεροποιήσει την οικονομία.
Η απόφαση της κυβέρνησης να συνάψει συμφωνία με το ΔΝΤ, θα συμβάλει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και θα διατηρήσει την πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
«Οι αξιολογήσεις της Αργεντινής αντικατοπτρίζουν το αδύναμο δημοσιονομικό και εξωτερικό προφίλ, την περιορισμένη νομισματική ευελιξία, τη μεγαλύτερη διακύμανση του πέσο και την αυξανόμενη επιβάρυνση του χρέους, που είναι εκφρασμένο κυρίως σε ξένο νόμισμα.
Επίσης, αντικατοπτρίζουν ένα μετριοπαθές προφίλ οικονομικού κινδύνου, την αδύναμης θεσμική και κυβερνητική αποτελεσματικότητα και την εξάρτηση από την εξωτερική χρηματοδότηση για τη χρηματοδότηση των επίμονων και υψηλών δημοσιονομικών ελλειμμάτων», αναφέρει η S&P, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη υποτίμηση του νομίσματος και ο υψηλότερος πληθωρισμός, θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος και τις πληρωμές τόκων.
Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις του οίκου:



Διαβάστε: DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «Β» η αξιολόγηση της Αργεντινής, σταθερό το trend

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης