Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Δεν μπορούν οι ΗΠΑ να πουν στην Τουρκία από πού θα αγοράσει όπλα

tags :
Cavusoglu: Δεν μπορούν οι ΗΠΑ να πουν στην Τουρκία από πού θα αγοράσει όπλα
Η αγορά των ρωσικών S - 400 έχει ήδη συμφωνηθεί υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Την θέση ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απειλητική ρητορική του Αμερικάνικου Κογκρέσου διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, αναφερόμενος στην απόφαση που παγώνει την πώληση αμερικανικών όπλων και ιδιαίτερα των μαχητικών F – 35 στην Τουρκία.
Μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, M. Pompeo, ο Cavusoglu υποστήριξε ότι έχει γίνει ήδη η συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των S -400, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουν στην Τουρκία από πού αυτή θα αγοράσει όπλα.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ΗΠΑ και Τουρκία κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία και να καταλήξουν σε έναν οδικό χάρτη για το μέλλον της πόλης Manbij, η οποία βρίσκεται στην βόρεια Συρία και η οποία έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των δύο κρατών.
Σε κοινό ανακοινωθέν τους Pompeo και Cavusoglu υπογραμμίζουν ότι θα κάνουν βήματα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Manbij.
Αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα επί της συμφωνίας, ο Cavusoglu υποστήριξε ότι οι Κούρδοι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Manbij σε ένα χρονοδιάγραμμα διάρκειας έξι μηνών και ότι Αμερικάνοι και Τούρκοι αξιωματούχοι θα διασφαλίσουν προσωρινά την ασφάλεια στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης